Formule1start
 

Kevin, het zwarte schaap

Een week na de GP van Monaco 2024, moet ik nog steeds terugdenken aan deze ‘race’. En dan vooral aan de start van deze Grand Prix. Sainz die lek rijd en zijn auto parkeert en weet dat de GP over is. De enorme klapper even later met Perez en Magnussen waar Hulkenberg ook het dupe van werd. En weer even later de domme actie van Ocon die zijn teamgenoot blokkeert bij het aansnijden van de bocht richting tunnel. Het betekent een uitvalbeurt voor Ocon, een rode vlag en puinruimen voor de F1 marshals. De race wordt herstart met een Carlos Sainz als lachende derde, hij kon weer deelnemen aan de race.

Ik denk vooral terug aan Kevin Magnussen. Na afloop va de race legt hij de schuld van die klapper neer bij Perez. De stewards van dienst geven aan dat dit ongeluk een race-incident was, geen straffen dus voor de rijders. De ‘kenners’ zijn er niet echt over uit, maar geven de stewards gelijk. Magnussen wilde rechts inhalen en Perez week daadwerkelijk uit naar rechts op het moment dat Magnussen al met zijn voorwiel naast het achterwiel zat van Perez zijn bolide. Oké, daar kan ik mee leven, zij het met een raar onderbuik gevoel.

De gemiddelde leeftijd van het huidige deelnemersveld in de F1 is 29 jaar en 2 maanden. Kevin Magnussen is 31 jaar en rijd zijn tiende seizoen in de Formule 1. Hoewel je zijn uitslagen in al die jaren nu niet geweldig kan noemen, is Kevin wel een ‘oude rot in het vak’. Iemand die de kneepje van het racen kent, weet welke gevaren de autosport met zich meebrengt en capabel genoemd mag worden als het gaat om een snelle raceauto te besturen.

Kevin Magnussen is volgens velen een aardige kerel en goede collega. Dat is mooi maar bij mij rijst wel de vraag wie Kevin is wanneer hij zoals heden ten dagen op het circuit rond scheurt in zijn F bolide. De meeste coureurs, zoal niet allemaal, willen niet graag in de buurt van hem racen. Kevin verdedigd zichzelf heel fanatiek, en gaat daarbij wel eens over het alom bekende randje. Ook aanvallend is Kevin niet bang om rare capriolen uit te halen met opnieuw dat eerder genoemde randje. Dat is zijn ‘rijstijl’ en dat zit nu eenmaal in het racekarakter van Kevin.

Toch vraag ik mij af of dit wel allemaal nodig is om in de Formule 1 te kunnen en mogen rijden. Ik krijg het idee dat Kevin alles in huis heeft om een goed coureur te zijn maar hij mist iets. Ik vermoed, en nu begeef ik mij op het randje, dat hij een paar grijze racehersencellen mist. Het vermogen om bepaalde situaties in te schatten die wellicht door anderen coureurs wel op juiste waarde wordt ingeschat. Kevin doet wat bij hem opkomt zonder daar de gevolgen van in te zien. Je kam het racen met het hart noemen, maar het bezorgd veel rijders en teams hoofdbrekens op. In Monaco zelfs zijn eigen team Haas. Kevin moet oppassen dat coureurs en teams hem niet gaan zien als het zwarte schaap in de Formule 1. Hoewel mijn gevoel zegt dat dit al het geval is.

Kevin lijkt bezig te zijn aan zijn laatste jaar als Formule 1  coureur. Ik denk dat de meesten coureurs hem niet gaan missen, al zullen ze dat niet laten blijken. Mocht Kevin in 2025 niet meer aan de start verschijnen dan wens ik hem en zijn gezin een hele fijne toekomst toe. Kevin is getrouwd met de Deense  Louise Gjørup en hebben samen twee dochtertjes. Privé lijkt alles in kannen en kruiken. Kevin alsjeblieft, het is mooi geweest. Relax en ga genieten van het leven.

 Terug
Geplaatst: 02-06-2024 16:02:12

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

  Stand per 09-06
 
  01. Verstappen  194 pnt
  02. Leclerc  138 pnt
  03. Norris  131 pnt
  04. Sainz  108 pnt
  05. Perez  107 pnt
  Stand per 09-06
 
  01. Red Bull  301 pnt
  02. Ferrari  252 pnt
  03. McLaren  212 pnt

          Volledige stand 2024

Laatste wijziging: 14-06-2024