Formule1start
 

 

 

GP van Australië 2019

Voorafgaand aan de race in Australië werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan racedirecteur Charlie Whiting, die op de donderdag voorafgaand aan de race in zijn slaap overleed aan een longembolie. De race werd gewonnen door Valtteri Bottas, die bij de start zijn teamgenoot Lewis Hamilton inhaalde. Hamilton eindigde als tweede, voor Max Verstappen, die voor het eerst sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië 2008 zorgde voor een Honda-motor op het podium. Sebastian Vettel eindigde met problemen als vierde, voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Kevin Magnussen was op de zesde plaats de laatste coureur die in dezelfde ronde als de winnaar finishte. Renault-coureur Nico Hülkenberg eindigde als zevende, voor Kimi Räikkönen. De top 10 werd afgesloten door Racing Point-coureur Lance Stroll en Toro Rosso-rijder Daniil Kvjat.

 

 

GP van Bahrein 2019

De race in Bahrein werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Valtteri Bottas eindigde op de tweede plaats, terwijl de van pole gestarte Charles Leclerc derde werd. Leclerc kampte tijdens de laatste vijftien ronden van de race met een motorprobleem, waardoor hij de leiding in de race kwijtraakte. Max Verstappen eindigde als vierde, terwijl Sebastian Vettel na een spin en een extra pitstop vijfde werd. Lando Norris behaalde met een zesde plaats de eerste punten uit zijn Formule 1-carrière. Kimi Räikkönen eindigde op de zevende plaats, terwijl Pierre Gasly op de achtste plaats zijn eerste punten van het seizoen behaalde. De top 10 werd afgesloten door Toro Rosso coureur Alexander Albon, die eveneens zijn eerste F1 punten behaalde, en Racing Point coureur Sergio Pérez. De race kende een geneutraliseerd einde nadat beide Renault coureurs in de slotfase uitvielen met verschillende problemen.

 

 

GP van China 2019

De race in China werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn tweede zege van het seizoen behaalde door bij de start zijn als tweede geëindigde teamgenoot Valtteri Bottas in te halen. Sebastian Vettel eindigde als derde nadat teamgenoot Charles Leclerc in opdracht van hun team hem voorbij moest laten gaan. Max Verstappen eindigde als vierde, terwijl Leclerc vijfde werd. Pierre Gasly werd zesde, nadat hij kort voor het einde van de race een extra pitstop maakte om de snelste ronde in de race te rijden. Daniel Ricciardo behaalde op de zevende plaats zijn eerste punten voor zijn nieuwe team Renault. Racing Point-coureur Sergio Pérez finishte op de achtste plaats, terwijl Alfa Romeo-rijder Kimi Räikkönen negende werd. De top 10 werd afgesloten door Toro Rosso-coureur Alexander Albon, die uit de pitstraat moest starten nadat hij als gevolg van een zware crash in de derde vrije training een nieuw chassis nodig had.

 

 

GP van Azerbeidzjan 2019

De race in de straten van Baku in Azerbeidzjan werd gewonnen door Mercedes coureur Valtteri Bottas, die zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde door teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan. Het was voor Mercedes de vierde race op rij een één-tweeje. Sebastian Vettel eindigde op de derde plaats, terwijl Max Verstappen vierde werd. Charles Leclerc werd vijfde na een late pitstop, die hij maakte zodat hij de snelste raceronde neer kon zetten. Sergio Pérez werd zesde, voor de McLaren coureurs Carlos Sainz en Lando Norris. De top 10 werd voltooid door Racing Point coureur Lance Stroll en Kimi Räikkönen in de Alfa Romeo, die met een start uit de pitstraat tiende werd.

 

 

GP van Spanje 2019

De race in Spanje op het circuit Catalunya werd gewonnen door Lewis Hamilton, die oppermachtig zijn derde overwinning van het seizoen behaalde door bij de start zijn als tweede geëindigde teamgenoot Valtteri Bottas in te halen. Het betekende voor Mercedes de vijfde een-twee finish op rij van dit seizoen. Onze landgenoot Max Verstappen eindigde sterk rijdend als derde, voor de beide Ferrari rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc. Pierre Gasly eindigde in de Red Bull op de zesde plaats. Haas coureur Kevin Magnussen werd zevende, voor McLaren rijder Carlos Sainz die een thuiswedstrijd reed. De top 10 werd afgesloten door Daniil Kvyat en Romain Grosjean, die beide daarmee hun eerste punten van het seizoen behaalden..

 

 

GP van Monaco 2019

De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn vierde zege van het seizoen behaalde.Max Verstappen eindigde de race als tweede, maar kreeg een straf van vijf seconden vanwege een botsing met Valtteri Bottas in de pitstraat. Hij viel hierdoor terug naar de vierde plaats, terwijl Sebastian Vettel en Bottas respectievelijk tweede en derde werden. Pierre Gasly finishte als vijfde, nadat hij kort voor het eind van de race een pitstop maakte om zo op nieuwere banden de snelste ronde te kunnen rijden. Carlos Sainz eindigde als zesde, voor de Toro Rosso's van Daniil Kvjat en Alexander Albon. Haas-coureur Romain Grosjean eindigde de race als negende, maar hij kreeg een straf van vijf seconden omdat hij over de witte lijn reed toen hij de pitstraat uitreed en viel terug naar de tiende plaats achter Daniel Ricciardo.

 

 

GP van Canada 2019

Sebastian Vettel kwam als eerste over de finish in Canada, maar kreeg een straf van vijf seconden nadat hij in bocht 4 van de baan raakte en op een onveilige manier op het asfalt terugkeerde, waardoor hij Lewis Hamilton bijna de muur in drukte. Door deze tijdstraf viel hij terug naar de tweede plaats, achter Hamilton. Charles Leclerc eindigde op de derde plaats en behaalde het tweede podium uit zijn Formule 1 carrière. Valtteri Bottas maakte kort voor het eind van de race een extra pitstop om zo het punt voor de snelste ronde te kunnen behalen en eindigde als vierde. Max Verstappen werd vijfde als de laatste coureur die in dezelfde ronde finishte als de winnaar. De Renault coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg werden zesde en zevende, terwijl Pierre Gasly na een vroege pitstop als achtste eindigde. Racing Point rijder Lance Stroll en Toro Rosso coureur eindigden als negende en tiende nadat zij kort voor het eind van de race allebei Carlos Sainz inhaalden.

 

 

GP van Frankrijk 2019

De race in Frankrijk werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn zesde overwinning van het seizoen behaalde. Teamgenoot Valtteri Bottas werd tweede, terwijl Charles Leclerc in de laatste ronden veel terrein goedmaakte, maar net tekort kwam om de tweede plaats af te pakken. Max Verstappen eindigde op de vierde plaats, terwijl Sebastian Vettel enkele ronden voor het eind van de race een extra pitstop maakte om op nieuwe banden de snelste ronde te kunnen rijden en vijfde werd. Carlos Sainz eindigde op de zesde plaats als de laatste coureur die in dezelfde ronde finishte als de winnaar. In de laatste ronden ontstond een gevecht om de zevende plaats omdat Lando Norris stuurproblemen kende met zijn auto. In de laatste ronde gingen Daniel Ricciardo, Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen en de tweede Renault van Nico Hülkenberg hem voorbij en werden zij respectievelijk zevende, achtste en negende, terwijl Norris de top 10 afsloot. Ricciardo kreeg na afloop een dubbele tijdstraf van vijf seconden en finishte daardoor buiten de punten.

 

 

GP van Oostenrijk 2019

De race in Oostenrijk werd gewonnen door Max Verstappen, die zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Hij maakte een slechte start waardoor hij terugviel naar de zevende plaats, maar drie ronden voor het einde van de race wist hij Charles Leclerc in te halen. Valtteri Bottas eindigde op de derde plaats, kort voor Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Lando Norris eindigde op de zesde plaats en hield Pierre Gasly vlak achter zich. Carlos Sainz reed vanaf de laatste startrij een inhaalrace en eindigde op de achtste plaats. De Alfa Romeo coureurs Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi sloten de top 10 af; voor Giovinazzi was dit het eerste punt uit zijn Formule 1 carrière. Tijdens het slot van de GP van Oostenrijk was er contact tussen Charles Leclerc en Max Verstappen toen die laatste Leclerc in zijn Ferrari inhaalde. Nadat de stewards het incident uitgebreid hadden onderzocht kwamen ze tot het besluit dat het een race-incident betrof.

 

 

GP van Engeland 2019

De race in Engeland werd gewonnen door Lewis Hamilton, die mede dankzij een pitstop tijdens een safetycarsituatie (veroorzaakt door de in de grindbak belandde Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi) zijn als tweede geëindigde teamgenoot Valtteri Bottas in kon halen. Charles Leclerc eindigde als derde, voor Pierre Gasly. Max Verstappen finishte op de vijfde plaats, na van achteren te zijn aangereden door Sebastian Vettel in een gevecht om de derde plaats. Vettel moest hierdoor een extra pitstop maken voor een nieuwe voorvleugel en kreeg tien seconden tijdstraf voor zijn aandeel in het ongeluk, waardoor hij slechts op de zestiende plaats werd geklasseerd. McLaren-coureur Carlos Sainz eindigde als zesde, na een aanval van de als zevende geëindigde Daniel Ricciardo in het slot van de race te hebben afgeslagen. Kimi Räikkönen werd achtste, kort voor Daniil Kvjat. De top 10 werd afgesloten door Nico Hülkenberg, die kort voor het einde van de race Alexander Albon inhaalde in de strijd om het laatste punt.

 

 

GP van Duitsland 2019

De race, die een chaotisch verloop had door de natte en daarna weer opdrogende baan, werd drie ronden ingekort ten opzichte van de oorspronkelijke raceafstand. De race werd gestart nadat eerst achter de safety car een aantal formatieronden werden gereden om het asfalt minder nat te maken. Al in de tweede ronde crashte Sergio Pérez, waarop de safety car weer het circuit op kwam. Een groot deel van de coureurs maakte hiervan gebruik door een pitstop te maken om te wisselen van regenbanden naar intermediates. In ronde 14 plofte de motor van Renault-coureur Daniel Ricciardo, waardoor de virtual safety car werd toegepast. Op een derde van de race verruilden de coureurs de intermediates voor droogweerbanden. Lando Norris moest korte tijd later zijn auto aan de kant zetten vanwege technische problemen, waarop de virtual safety car opnieuw werd toegepast. Charles Leclerc maakte hiervan gebruik door een pitstop te maken, maar op droogweerbanden crashte hij in de voorlaatste bocht, waarop de safety car naar buiten kwam. Lewis Hamilton reed even later in dezelfde bocht zijn auto in de muur, maar hij beschadigde hierbij enkel zijn voorvleugel. Aangezien hij voorbij het paaltje van de pitsingang de pitstraat inreed, kreeg hij hiervoor een tijdstraf van vijf seconden. Bij zijn pitstop stonden de banden van teamgenoot Valtteri Bottas klaar, waardoor deze eerst verwisseld moesten worden en Hamilton veel tijd verloor. Bottas kwam even later binnen, waardoor Max Verstappen aan de leiding van de race kwam te liggen. Hij reed tien seconden weg bij de rest van de coureurs, maar zijn voorsprong werd tenietgedaan door een volgende safetycarfase, veroorzaakt door een crash van Nico Hülkenberg in de voorlaatste bocht. Een aantal ronden later kwam de safety car opnieuw de baan op vanwege een crash van Bottas in de eerste bocht. In de slotfase crashte ook Pierre Gasly uit de race door een mislukte inhaalactie op Toro Rosso-rijder Alexander Albon.

De race werd gewonnen door Max Verstappen, die zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. De tweede plaats was voor Sebastian Vettel, die de race als laatste moest aanvangen na problemen in de kwalificatie. Daniil Kvjat eindigde op de derde plaats; hij behaalde hiermee zijn eerste podiumfinish sinds de Grand Prix van China 2016 en de eerste podiumfinish voor Toro Rosso sinds de overwinning van Vettel in de Grand Prix van Italië 2008. Lance Stroll eindigde voor Racing Point op de vierde plaats, voor Carlos Sainz, die vanwege een spin in de voorlaatste bocht een halve minuut verloor. Alexander Albon behaalde met een zesde plaats zijn beste resultaat uit zijn Formule 1-carrière. De Alfa Romeo-coureurs Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi eindigden als zevende en achtste. De top 10 werd afgesloten door de Haas-rijders Romain Grosjean en Kevin Magnussen.

Na afloop van de race kregen de Alfa Romeo-coureurs Räikkönen en Giovinazzi een tijdstraf van dertig seconden omdat de instellingen van de koppeling betreffende het afgeven van het vermogen tijdens de start niet aan het technische reglement voldeed. Hierdoor eindigde Lewis Hamilton als negende, terwijl Robert Kubica voor Williams het eerste punt van het seizoen scoorde.

 

 

GP van Hongarije 2019

De Grand Prix van Hongarije werd gewonnen door Lewis Hamilton. Hamilton wist na een tweede pitstop Max Verstappen vier ronden voor het einde van de spannende race in te halen, en zo de leiding over te nemen van de Nederlander. Max Verstappen eindigde zodoende als tweede. Verstappen maakte, nadat hij was ingehaald door Hamilton, nog wel een pitstop voor een nieuwe set banden, zijn voorsprong als nummer twee was daar groot genoeg voor, en wist daarmee de snelste ronde te rijden wat hem een extra punt opleverde. Sebastian Vettel ging er met de laatste podiumplaats vandoor door Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc twee ronden voor het einde te passeren. Carlos Sainz werd in de Renault vijfde, Pierre Gasly zesde en Kimi Raikkonen in de Alfa Romeo zevende. De laatste punten gingen in Hongarije naar Valtteri Bottas, McLaren rijder Lando Norris en Toro Rosso coureur Alexander Albon.

 

 

GP van België 2019

De race werd gewonnen door Charles Leclerc, die de eerste zege uit zijn Formule 1-carrière behaalde. Lewis Hamilton dichtte in de laatste vijf ronden het gat naar Leclerc, maar kwam negen tienden van een seconde tekort om hem in te halen en eindigde als tweede. Valtteri Bottas maakte het podium compleet. Sebastian Vettel eindigde als vierde nadat hij een extra pitstop moest maken omdat zijn banden versleten waren. Red Bull-coureur Alexander Albon reed vanaf de zeventiende startplaats naar de vijfde positie door in de laatste ronde de als zesde geëindigde Sergio Pérez in te halen. Daniil Kvjat werd zevende voor Toro Rosso, nog voor Nico Hülkenberg. De top 10 werd afgesloten door de andere Toro Rosso-coureur Pierre Gasly en Racing Point-rijder Lance Stroll. In de laatste ronde gingen er nog punten verloren voor McLaren-coureur Lando Norris, die vanaf de vijfde plaats zijn auto stil moest zetten vanwege een motorprobleem, en Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi, die vanaf de negende plaats crashte.

 

 

GP van Italië 2019

De race op Monza werd gewonnen door Charles Leclerc, die zijn tweede zege van het seizoen behaalde. Valtteri Bottas eindigde als tweede, nadat Lewis Hamilton een remfout maakte en hierdoor terugviel naar de derde plek. De Renault-coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg finishten als vierde en vijfde, voor Alexander Albon. Racing Point-coureur Sergio Pérez werd zevende, vlak voor Max Verstappen, die als laatste op de startrij vertrok in verband met een motorwissel. Max Verstappen beschadigde  in de eerste ronde zijn voorvleugel en moest daarom een extra pitstop maken. De top 10 werd afgesloten door Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi en McLaren-coureur Lando Norris. Sebastian Vettel spinde in de openingsfase, keerde terug op de baan en kwam in aanraking met Lance Stroll. Vettel kreeg een stop and go-penalty van tien seconden en drie strafpunten op zijn licentie.

 

 

GP van Singapore 2019

De avondrace in Singapore werd gewonnen door Sebastian Vettel, die door een betere strategie (undercut) zijn teamgenoot bij Ferrari de Monogask Charles Leclerc wist te verslaan. Het was voor Sebastian Vettel zijn eerste zege van het seizoen 2019. Onze landgenoot Max Verstappen eindigde als derde door nipt WK leider Lewis Hamilton voor te blijven. Valtteri Bottas en Alexander Albon eindigden als vijfde en zesde. Lando Norris finishte met de McLaren op de zevende plaats, kort voor Toro Rosso rijder Pierre Gasly. De top 10 werd afgesloten door Renault coureur Nico Hülkenberg en Alfa Romeo coureur Antonio Giovinazzi - die vanwege een late pitstop een aantal ronden aan de leiding reed - pakte het laatste WK punt..

 

 

GP van Rusland 2019

De race in Rusland werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn negende zege van het seizoen behaalde. Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die als tweede eindigden, profiteerden van een virtual safety car (veroorzaakt door het stilvallen van Sebastian Vettel) om zo hun pitstop te maken, terwijl Charles Leclerc kort daarvoor al nieuwe banden had gehaald. Leclerc eindigde hierdoor achter de Mercedes-coureurs als derde. Max Verstappen eindigde als vierde, nog voor zijn teamgenoot Alexander Albon, die vanuit de pitstraat de race moest aanvangen. Carlos Sainz eindigde als zesde en wist Racing Point-coureur Sergio Pérez achter zich te laten. Haas-coureur Kevin Magnussen kwam als achtste over de finish, maar hij ontving een tijdstraf van vijf seconden omdat hij de tweede bocht afsneed en hierbij voordeel behaalde. Hierdoor werd hij als negende in de einduitslag opgenomen, achter Lando Norris. De top 10 werd afgesloten door Nico Hülkenberg.

 

 

GP van Japan 2019

De race werd gewonnen door Valtteri Bottas, Het was zijn derde zege van het seizoen. Sebastian Vettel eindigde als tweede, nadat Lewis Hamilton hem in de laatste ronden niet meer in kon halen en derde werd. Alexander Albon behaalde met een vierde plaats zijn beste resultaat uit zijn F1 carrière, terwijl Carlos Sainz op de vijfde plaats de laatste coureur was die in dezelfde ronde finishte als de winnaar. Charles Leclerc eindigde oorspronkelijk als zesde, maar kreeg na afloop van de race twee straffen: hij kreeg 5 seconden straftijd voor een ongeluk met Max Verstappen in de eerste bocht van de race (waardoor Verstappen uit moest vallen), en ontving ook nog 10 seconden straftijd omdat hij langere tijd met schade doorreed na dit ongeluk. Hierdoor viel hij terug naar de zevende plaats, achter Daniel Ricciardo. Pierre Gasly finishte als achtste, terwijl Sergio Pérez en Nico Hülkenberg de top 10 compleet maakten. Opvallend was dat de finishvlag een ronde te vroeg werd gezwaaid, door een technisch probleem met de lichtpanelen. Hierdoor werd Pérez, die in de laatste ronde na een crash met Gasly uitviel, alsnog als negende geklasseerd. Anderhalve week na de race werden de Renault-coureurs gediskwalificeerd uit de raceuitslag naar aanleiding van een protest door Racing Point. Het werd bewezen geacht dat de auto van Renault de rembalans automatisch verandert, terwijl de reglementen voorschrijven dat de coureur zijn wagen zonder hulp van buitenaf moet besturen

 

 

GP van Mexico 2019

De race in Mexico werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn tiende overwinning van het seizoen behaalde. Sebastian Vettel eindigde als tweede, terwijl Valtteri Bottas als derde finishte. Charles Leclerc en Alexander Albon moesten, in tegenstelling tot de coureurs uit de top 3, twee pitstops maken en eindigden als vierde en vijfde. Max Verstappen kreeg na een touché met Bottas al vroeg in de race een lekke band, waardoor hij achteraan kwam te liggen. Uiteindelijk wist hij nog zesde te worden. Racing Point-coureur Sergio Pérez en Renault-rijder Daniel Ricciardo waren in de laatste ronden in een gevecht om de zevende plaats, die werd gewonnen door Pérez. Daniil Kvjat eindigde oorspronkelijk als negende, maar na een touché met Nico Hülkenberg in de laatste bocht van de race, waardoor Hülkenberg in de bandenstapel terecht kwam, kreeg hij een tijdstraf van tien seconden. Hierdoor kreeg Pierre Gasly de negende plaats in handen, terwijl Hülkenberg het laatste punt kreeg.

 

 

GP van Amerika 2019

Valtteri Bottas behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen door zijn teamgenoot Lewis Hamilton enkele ronden voor het einde van de race in te halen. Hamilton werd desondanks kampioen bij de coureurs. Max Verstappen eindigde op de derde plaats, op slechts acht tienden van een seconde achterstand op Hamilton. Charles Leclerc eindigde als vierde, ruim vijftig seconden achter de winnaar. Alexander Albon moest na een touché met Carlos Sainz in de eerste ronde al vroeg een pitstop maken, maar wist in de race terug te komen tot de vijfde plaats. Daniel Ricciardo en Lando Norris waren in de laatste ronden in een gevecht om de zesde plaats, dat werd gewonnen door Ricciardo. Carlos Sainz werd achtste, voor Renault-coureur Nico Hülkenberg. De top 10 werd afgesloten door Racing Point-coureur Sergio Pérez, die vanuit de pitstraat moest vertrekken en als tiende finishte.

 

 

GP van Brazilië 2019

Max Verstappen behaalde zijn derde zege van het seizoen. Pierre Gasly werd verrassend tweede; op start-finish wist hij nipt Lewis Hamilton voor te blijven. Gasly behaalde hiermee zijn eerste podium uit zijn Formule 1-carrière. McLaren-coureur Carlos Sainz, die de race vanaf de laatste plaats moest aanvangen, eindigde aanvankelijk als vierde, nog voor het Alfa Romeo-duo Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. Daniel Ricciardo werd voor Renault zevende, ondanks een vroege touché met Kevin Magnussen, waarvoor hij een straf van vijf seconden kreeg. De top 10 werd afgesloten door de tweede McLaren van Lando Norris, de Racing Point van Sergio Pérez en de Toro Rosso van Daniil Kvjat.

De race kende een chaotische slotfase, nadat Valtteri Bottas zijn auto met motorproblemen in ronde 52 aan de kant moest zetten. Hierdoor moest de safety car de baan op komen, waardoor enkele coureurs een stop maakten voor nieuwe banden. Enkele ronden nadat de race weer was vrijgegeven, kwamen de Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc met elkaar in aanraking, waardoor zij allebei met schade op moesten geven. Hierdoor moest de safety car opnieuw in actie komen. In de laatste twee ronden werd de race weer vrijgegeven. Hamilton kwam hierna nog in aanraking met Alexander Albon in een gevecht om de tweede plaats, waardoor Albon terugviel naar de veertiende positie. Hamilton kreeg voor dit incident een straf van vijf seconden, waardoor hij terugviel naar de zevende plaats. Hierdoor werd Sainz derde, en behaalde daarmee ook zijn eerste podium uit zijn Formule 1-carrière.

 

 

GP van Abu Dhabi 2019

De laatste race van het seizoen in Abu Dhabi werd gewonnen door Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton, die zijn elfde overwinning van het seizoen behaalde. Onze landgenoot Max Verstappen eindigde op de tweede plaats, terwijl Charles Leclerc in de Ferrari derde werd. Valtteri Bottas manouvreerde zijn Mercedes vanaf de laatste startplaats naar de vierde positie en reed in de slotfase naar Leclerc toe, maar kwam niet dichtbij genoeg om een inhaalpoging te doen. Sebastian Vettel werd vijfde, nadat hij in de slotfase Alexander Albon had ingehaald. Racing Point coureur Sergio Perez haalde in de laatste ronde Lando Norris in en hengelde zo de zevende plaats binnen, met Norris op de achtste positie. Toro Rosso rijder Daniil Kvjat werd negende, terwijl Carlos Sainz de tiende plaats behaalde met een inhaalactie op de afscheid nemende Nico Hülkenberg in de laatste ronde.