Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

GP van Australië 2018

De race in Australië op Albert Park werd gewonnen door de Duitser Sebastian Vettel, die de als tweede geëindigde Lewis Hamilton inhaalde door middel van het maken van een pitstop tijdens een “virtual safety car” situatie. Kimi Räikkönen eindigde als derde, terwijl Daniel Ricciardo de vierde plaats behaalde. McLaren-coureur Fernando Alonso eindigde als vijfde, voor onze landgenoot Max Verstappen. Nico Hülkenberg werd zevende, terwijl Valtteri Bottas opklom vanaf de vijftiende naar de achtste plaats. De top 10 werd afgesloten door de Belg Stoffel Vandoorne en Carlos Sainz. 

 

 

GP van Bahrein 2018

De race in Bahrein werd gewonnen door Sebastian Vettel, die zijn tweede zege van het seizoen behaalde. Valtteri Bottas kon hem in de laatste ronden nog aanvallen, maar werd uiteindelijk tweede, voor de als derde geëindigde Lewis Hamilton. Pierre Gasly werd vierde en behaalde hiermee zijn eerste punten in de Formule 1, waarbij hij Kevin Magnussen voor wist te blijven. Nico Hülkenberg eindigde op de zesde plaats, voor de McLaren-coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Met een negende plaats behaalde Sauber-coureur Marcus Ericsson zijn eerste puntenfinish sinds de Grand Prix van Italië 2015. De top 10 werd afgesloten door Esteban Ocon, die enkele ronden voor het eind van de race Carlos Sainz jr. wist te passeren.

 

 

GP van China 2018

De race in China werd gewonnen door Daniel Ricciardo, die slim gebruik maakte van een safetycarfase om een extra pitstop te maken en zo op een zachtere compound banden de race uit te rijden. Valtteri Bottas eindigde als tweede, terwijl Kimi Räikkönen het podium compleet maakte. Lewis Hamilton eindigde op de vierde plaats, voor Max Verstappen, die als gevolg van een tijdstraf van tien seconden vanwege een aanrijding met Sebastian Vettel terugviel tot achter Hamilton. De zesde plaats was voor Nico Hülkenberg, voor McLaren-coureur Fernando Alonso. Vettel eindigde na de botsing met Verstappen op de achtste plaats, waarbij hij nipt Carlos Sainz jr. voorbleef. De top 10 werd afgesloten door Haas-rijder Kevin Magnussen.

 

 

GP van Azerbeidzjan 2018

De race in Baku werd gewonnen door Lewis Hamilton, die profiteerde van het feit dat zijn teamgenoot Valtteri Bottas drie ronden voor het eind van de race een lekke band kreeg en niet aan de finish kwam. Voorafgaand aan deze slotfase was er een lange safetycarfase, die werd veroorzaakt doordat Verstappen en Ricciardo met elkaar in aanraking kwamen, waardoor zij beiden uitvielen. Tijdens deze safetycarfase crashte ook Grosjean, waardoor de safetycar langer moest blijven rijden. Kimi Räikkönen werd tweede, voor Sergio Pérez, die zijn eerste podiumplaats in twee jaar behaalde. Sebastian Vettel finishte als vierde. Carlos Sainz eindigde op de vijfde plaats, voor Charles Leclerc, die met een zesde plaats de eerste punten van zijn F1-carrière behaalde. Alonso werd voor McLaren zevende, terwijl Stroll met een achtste plaats de eerste punten van het seizoen behaalde voor Williams. De top 10 werd afgesloten door Vandoorne en Hartley, die hiermee ook het eerste punt in zijn f1-carrière behaalde.

 

 

GP van Spanje 2018

De race in Spanje werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. Valtteri Bottas eindigde als tweede, voor Max Verstappen, die zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaalde. Sebastian Vettel was genoodzaakt om twee pitstops te maken (terwijl de rest van de coureurs één keer naar de pits ging) waardoor hij terugviel van de tweede plaats naar de vierde plaats. Daniel Ricciardo werd vijfde, ondanks een spin tijdens een virtual safetycarfase. Kevin Magnussen eindigde op de zesde plaats, voor Carlos Sainz jr. en Fernando Alonso. De top 10 werd afgesloten door Force India-coureur Sergio Pérez en Sauber-rijder Charles Leclerc.

 

 

GP van Monaco 2018

Daniel Ricciardo won de race op het stratencircuit van Monaco. Hij behaalde hiermee zijn tweede zege van het seizoen, ondanks dat hij de tweede helft van de race moest rijden met problemen met zijn auto. Sebastian Vettel werd tweede, terwijl Lewis Hamilton in de Mercedes het podium compleet maakte. Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas werden vierde en vijfde. De zesde tot en met de negende plaats werden bezet door een aantal auto's die kort achter elkaar over de finish kwamen, te weten Esteban Ocon, Pierre Gasly, Nico Hülkenberg en Max Verstappen. Max Verstappen kon door opgelopen schade tijdens een crash in de derde vrije training niet deelnemen aan de kwalificatie. Daarom moest Verstappen de race aanvangen als twintigste en laatste. De top 10 werd afgesloten door Carlos Sainz.

 

 

GP van Canada 2018

De race in Canada werd gewonnen door Sebastian Vettel, die zijn derde overwinning van het seizoen behaalde.[ Valtteri Bottas werd tweede, met minder dan een seconde voorsprong op Max Verstappen. Daniel Ricciardo eindigde als vierde nadat hij lange tijd de als vijfde geëindigde Lewis Hamilton achter zich kon houden. Kimi Räikkönen was op de zesde plaats de laatste coureur die in dezelfde ronde als de winnaar finishte. Nico Hülkenberg en Carlos Sainz werden zevende en achtste, voor Esteban Ocon en Sauber-coureur Charles Leclerc. Aangezien de race per abuis te vroeg werd afgevlagd, tellen de resultaten aan het eind van de 68e ronden in plaats van de vooraf geplande 70 ronden.

 

 

GP van Frankrijk 2018

De race in Frankrijk werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn derde zege van het seizoen behaalde. Max Verstappen eindigde als tweede, terwijl Kimi Räikkönen het podium compleet maakte. Daniel Ricciardo lag lange tijd derde, maar werd in de slotfase van de race ingehaald door Räikkönen en werd vierde. Sebastian Vettel eindigde op de vijfde plaats na een touché met Valtteri Bottas in de eerste bocht van de race, waardoor zij beiden terugvielen naar de laatste plaatsen. Bottas eindigde uiteindelijk als zevende achter Kevin Magnussen. Carlos Sainz eindigde als achtste, nadat hij in de slotfase van de race twee plaatsen moest inleveren vanwege problemen met zijn auto. De top 10 werd afgesloten door zijn teamgenoot Nico Hülkenberg en Charles Leclerc.

 

 

GP van Oostenrijk 2018

De race werd gewonnen door Max Verstappen, die zijn eerste zege van het seizoen behaalde. Kimi Räikkönen eindigde als tweede, met Sebastian Vettel op de derde plaats. Zij maakten allen handig gebruik van een virtual safetycar-situatie, die werd veroorzaakt door het stilvallen van Valtteri Bottas door problemen met zijn versnellingsbak, om zo hun verplichte pitstop te maken, terwijl raceleider Lewis Hamilton dit niet deed. Hamilton viel later zelf ook uit vanwege problemen met zijn benzinedruk. Daniel Ricciardo lag lange tijd op een tweede plaats, maar viel ook uit vanwege een versnellingsbakprobleem. Romain Grosjean en Kevin Magnussen werden vierde en vijfde en behaalden zo het beste resultaat uit de geschiedenis van het team Haas. Esteban Ocon en Sergio Pérez werden zesde en zevende. Fernando Alonso werd achtste na uit de pitstraat te zijn gestart. De Sauber-coureurs Charles Leclerc en Marcus Ericsson sloten de top 10 af.

 

 

GP van Engeland 2018

De race in Engeland werd gewonnen door Sebastian Vettel, die zijn vierde zege van het seizoen behaalde. Lewis Hamilton werd tweede, nadat hij in de eerste ronde in de rondte werd getikt door Kimi Räikkönen en terug viel naar de laatste plaats. Räikkönen kreeg hiervoor een tijdstraf van tien seconden, maar wist ondanks dat toch derde te worden. Valtteri Bottas lag korte tijd aan de leiding, maar omdat andere coureurs op versere banden reden, werd hij ingehaald en finishte als vierde. Daniel Ricciardo finishte als vijfde. Nico Hülkenberg eindigde op de zesde plaats, voor Esteban Ocon en Fernando Alonso. De top 10 werd afgesloten door Kevin Magnussen en Pierre Gasly. Gasly kreeg later echter een tijdstraf van vijf seconden vanwege een botsing met Force India-rijder Sergio Pérez, waardoor hij vijf seconden tijdstraf kreeg. Het laatste punt ging hierdoor naar Pérez. Max Verstappen viel in de slotfase uit met een elektronisch remprobleem.

 

 

GP van Duitsland 2018

De race in Duitsland werd gewonnen door Lewis Hamilton, die profiteerde van een crash van Sebastian Vettel, die vanaf de leiding onder natte omstandigheden van de baan schoof, en de safetycarfase die daarop volgde. Valtteri Bottas eindigde als tweede, terwijl Kimi Räikkönen het podium compleet maakte. Hij finishte met minder dan een seconde voorsprong op Max Verstappen. Nico Hülkenberg werd vijfde, voor Romain Grosjean. De Force India-coureurs Sergio Pérez en Esteban Ocon werden zevende en achtste. De top 10 werd afgesloten door Marcus Ericsson en Carlos Sainz, maar de laatste coureur kreeg een straf van 10 seconden omdat hij achter de safetycar Charles Leclerc inhaalde. Het laatste punt ging hierdoor naar Toro Rosso-rijder Brendon Hartley.

 

 

GP van Hongarije 2018

Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Hongarije op zijn naam geschreven. De Brit leidde praktisch van start tot finish. Alleen na zijn stop moest hij Sebastian Vettel voor zich dulden. De Duitser pakte in het slot van de race de tweede plaats ten koste van Valtteri Bottas. De Fin moest op zijn beurt na een touche met Vettel ook de laatste podiumplek afstaan aan Kimi Räikkönen en zag ook nog Daniel Ricciardo aan hem voorbijgaan. Pierre Gasly in de Toro Rosso kwam als zesde onder de vlag door. Kevin Magnussen werd zevende, Fernando Alonso achtste en Carlos Sainz Jr. negende. Romain Grosjean pakte het laatste punt door tiende te worden. Max Verstappen viel na een technisch probleem al in de zesde ronde uit.

 

 

GP van België 2018