Formule1 - Formule1start
 
Dure punten

Dure punten?

Na elf races is het verschil tussen Vettel en Hamilton 14 punten in het voordeel van de Duitser. Het hadden er echter ook 11 kunnen zijn. In de GP van Hongarije liet Hamilton zijn teamgenoot Bottas in de laatste ronde aan hem voorbij komen als goedmakertje voor de eerder gedane geste van Bottas op Hamilton. Bottas liet immers Hamilton voorbij gaan tijdens de race omdat Hamilton dacht de beide voor hem liggende Ferrari’s te kunnen aanvallen, wat de Brit uiteindelijk niet lukte. Een ‘mooi’ gebaar van Hamilton en Mercedes naar Bottas toe die hierdoor als derde op het podium verscheen, maar de drie punten die Hamilton weggaf kan uiteindelijk ook fataal zijn in de strijd om de Wereldtitel. In de 67 jarige geschiedenis van de Formule 1, is het 18 keer voorgekomen dat het verschil tussen de kampioen en de nummer twee, 3 punten of minder was.

Hamilton gaf aan dat hij Wereldkampioen wil worden op een eerlijke manier. Het zal wel, maar bij Ferrari zullen zij achter in de pitbox op de Hungaroring toch wel smadelijk hebben gelachen om de actie van Mercedes en Hamilton. Bij Ferrari hebben ze de hele race in Hongarije een klagende Raikkonen aan moeten horen, die aangaf dat hij sneller was dan de voor hem rijdende Vettel. Maar de teamleiding gaf geen krimp, immers Vettel kon 25 punten bijschrijven, en dat vond men bij de Italiaanse renstal een belangrijk resultaat. Niks geen cadeautjes bij Ferrari, maar Vettel helpen op weg naar de titel, en Raikkonen moet dit maar mopperend accepteren.

Toto Wolff, teammanager bij Mercedes, ziet liever dat beide rijders als brave klasgenootjes het seizoen afmaken. Wolff gaf aan dat het een risico van het weggeven van punten aanwezig is, maar niet allesbeslissend is voor de rest van het seizoen. Zal Wolff dit herhalen wanneer blijkt dat na de spannende slotrace in Abu Dhabi, Hamilton twee punten tekort komt voor de titel en Ferrari met Vettel ziet feestvieren? Volgens Wolff is het een stukje teampsychologie waar ze uiteindelijk de vruchten van plukken, maar persoonlijk denk ik dat dit flauwekul is. Wolff wil geen seizoen draaien als vorig jaar, met de elkaar in de haren vliegende Rosberg en Hamilton. Wolff wil twee vrienden in zijn team en hoopt dan maar dat Hamilton toch voor de vierde keer Wereldkampioen wordt.

Ik kan natuurlijk niet voorspellen wat de laatste negen races van het seizoen nog voor spektakel gaat opleveren. Hamilton is misschien wel de beste coureur in de F1 en geeft nooit op, en Mercedes is een topteam. Maar Ferrari is een geducht concurrent die dit jaar een aantal tactische goede races heeft neergelegd op het asfalt. Vettel doet niet onder aan Hamilton, en dat beloofd nog wat voor de rest van het seizoen, die na de zomerstop aanvangt met de GP van België. Ik kan geen koffiedik kijken, maar mocht Vettel met een miniem verschil Wereldkampioen worden, dat is de kans groot dat Wolff meer tijd krijgt om met vrouwlief Susie door te brengen. Zover is het nog niet, maar de weggeven punten in de GP van Hongarije zal tijdens deze zomervakantie van Hamilton en Wolff nog vaak in gedachten langs komen.

 Terug
Geplaatst: 13-08-2017 12:11:10

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

GP van Bahrein

29 Feb 2024
12:30 -13:30 Eerste vrije training
16:00 -17:00 Tweede vrije training
01 Mrt 2024
13:30 -14:30 Derde vrije training
17:00 -18:00 Kwalificatie
02 Mrt 2024
16:00 Race

  Stand  2024
 
  01. Verstappen  00 pnt
  02. Perez  00 pnt
  03. Hamilton  00 pnt
  04. Alonso  00 pnt
  05. Leclerc  00 pnt
  Stand 2024
 
  01. Red Bull  00 pnt
  02. Mercedes  00 pnt
  03. Ferrari  00 pnt

          Volledige stand 2024

Laatste wijziging: 24-02-2024