Formule1 - Formule1start
 
Rosberg

Rosberg stopt

Het boek kan dicht

Er zullen altijd mensen zijn die zeggen dat ze het wel aan zagen komen. Die signalen zagen bij hem in de laatste paar races van het seizoen. Het zal wel, maar zelfs de staf van zijn team werd verrast. Nico Rosberg melde op 2 december dat hij per direct stopt als Formule 1 coureur. Het sloeg in als een bom, de woorden van de kersverse wereldkampioen die hij uitsprak tijdens de persconferentie in Wenen, voorafgaande de prijsuitreiking van de FIA. Stoppen op het hoogtepunt van je carrière, het zijn maar weinig topsporters die dat kunnen zeggen. Volgens Rosberg heeft hij zijn doel bereikt na een lange weg en ten koste van zijn personen om hem heen. Zijn familie en vooral zijn vrouw en kind moesten wijken voor het ene doel, wereldkampioen worden in de F1. Welnu, dit is gelukt en zegt Rosberg “auf wiedersehen”.

Na Massa en Button is Rosberg de derde coureur die aan het eind van 2016 de Formule 1 verlaat. Nico Rosberg heeft nooit de populariteitstatus gekend die zijn landgenoten Schumacher en Vettel wel hebben ondervonden. Rosberg deed zijn best, maar was volgens de media te lief voor de sport. Hij bleef meestal keurig binnen de grenzen en ook buiten de sport om wist hij zich weg te stoppen in zijn eigen privé wereld. Rosberg zal niet de boeken in gaan als de ruwe bolster in de F1 met spraakmakende acties of uitspraken. Dat hij bij Mercedes te maken had met Lewis Hamilton zal ook niet altijd een lekker gevoel zijn geweest voor Rosberg. Hamilton is meer een tegenpool van de Duitser. Toch was het mooi om te zien dat Rosberg in 2016 meer van zich afbeet en volledig ging voor de titel. Hij kreeg zijn kans en pakte deze dan ook met beide handen aan. Je kan zeggen wat je wil over Rosberg, maar dankzij hem kregen we wel een mooi gevecht om de titel in 2016. En we moeten maar afwachten of de opvolger van Rosberg bij Mercedes ook in staat is om Hamilton te verslaan. Ik denk dat we Rosberg komend seizoen nog wel eens gaan missen.

Wie de opvolger wordt bij Mercedes is afwachten. Meteen na de aankondiging van zijn vertrek uit de Formule 1 kwamen de speculaties al op gang. Het zal voor diegene geen gemakkelijke opgave worden om Rosberg te vervangen. Nico Rosberg heeft 11 jaar doorgebracht als actief rijder in de Formule 1. Ervaring is belangrijk, en er zijn maar weinig coureurs die zonder dit al aankloppen op de deur naar het ereschavot. Ook Rosberg had jaren nodig voordat hij mee kon met de top. Mercedes staat voor een moeilijke keuze voor de opvolging. Wie o wie moeten zij naast Hamilton als tweede rijder aannemen. Een ervaren rot zoals Vettel, Alonso of Bottas of een jonge coureur zoals Ocon of Wehrlein. Het zal hoe dan ook een lastige keuze worden voor Mercedes, die dit ongewild en compleet verrast in de schoot kreeg geworpen door Nico Rosberg.

Het zal Rosberg niet echt interesseren. Nico zal vanaf 3 december 2016 zich gaan toeleggen op hele andere zaken. Zijn vakantie en het genieten met zijn gezin kan wel eens behoorlijk lang gaan duren. Rosberg liep al vanaf de GP van Japan met de gedachten in het rond aan een eventuele afscheid. Nu hij dit heeft gedaan, zal er een last van hem zijn afgevallen. Rosberg is eenmalig Wereldkampioen Formule 1, net zoals zijn vader Keke Rosberg dat is. Dat is het streven geweest van de 31-jarige Duitser. Nico Rosberg heeft het boek F1 dichtgeslagen en zal een nieuw boek beginnen, een boek dat veel minder openbaar zal zijn dat zijn vorige uitgave was. Dat Rosberg maar veel inspiratie mag vinden voor zijn nieuwe boek.

 Terug
Geplaatst: 02-01-2017 21:09:22

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

  Stand per 07-04
 
  01. Verstappen    77 pnt
  02. Perez    64 pnt
  03. Leclerc    59 pnt
  04. Sainz    55 pnt
  05. Norris    37 pnt
  Stand per 07-04
 
  01. Red Bull  141 pnt
  02. Ferrari  120 pnt
  03. McLaren    69 pnt

          Volledige stand 2024

Laatste wijziging: 17-04-2024