Formule1 - Formule1start
 
Sauber F1 Team

Sauber

Blauw geld

Eind Februari 2016 liet Monisha Kaltenborn, zij heeft de leiding over het F1 team van Sauber, bij de presentatie van het Zwitserse team weten dat Sauber voor een middenmoot positie gaat. Monisha wist op dat moment heus wel dat dit grootspraak was. Sauber is een klein team met een minimaal budget, zo klein zelfs dat naar aanloop van de eerste race de salarissen niet eens volledig konden worden uitbetaald. Kaltenborn gaf al aan dat het een zwaar seizoen zou gaan worden, maar dat alles goed zal komen en dat ze zal vechten voor het team. Financiële problemen lopen als een rode draad door het seizoen 2016. In mei lieten ze de tweedaagse test in Barcelona aan zich voorbijgaan, geen geld dus, al gaf Sauber allerlei andere redenen aan voor hun afwezigheid. Later in die maand wordt er gefluisterd dat Sauber het seizoen mogelijk niet kan afmaken, maar Kaltenborn blijft optimistisch. "Ja, we hebben bepaalde uitdagingen", zegt ze over de huidige financiële situatie van haar team. "Maar we werken er heel hard aan om deze achter ons te laten en ik ben ervan overtuigd dat we binnenkort een oplossing hebben”. In juli laat Sauber ook verstek gaan voor de testsessie op Silverstone. Eindelijk kan in de “zomerstop” Kaltenborn met een glimlach op het gezicht de pers met goed nieuws te woord staan. Het team was overgenomen door een investeringsmaatschappij uit Zwitserland. “Even geen financiële problemen meer en kunnen we ons nu volledig richten op de rest van het seizoen” aldus een duidelijk opgeluchte Monisha Kaltenborn.

Op het moment van schrijven heeft Sauber als enige team nog geen punt behaald, en de kans is groot dat men puntloos blijft tot aam het einde van het seizoen. Marcus Ericsson en Felipe Nasr hebben nu eenmaal niet de beste F1 bolide onder hun kont zitten van het veld. Ergens moet je medelijden hebben met deze jongens. Tot een derde van de race kunnen zij vooruitkijken om dan alleen nog maar in de zijspiegels te gluren om de snelle mannen te laten passeren. Menig keer krijgen zij commentaar van de kop van het veld dat ze niet snel genoeg aan de kant gaan. Maar als rijder bij een minder team als Sauber wordt je er toch tureluurs van. Rij je in een blauwe auto, zie je ook nog constant die fel flikkerende blauwe borden langs de kant en marshals die maar zwaaien met blauwe vlaggen. En als ze dan een keer lekker in de race zitten gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet zoals het gevecht in Barcelona en met het dieptepunt in Monaco, waar ze elkaar van de baan reden. Dan pakt Pascal Wehrlein voor Manor ook nog eens een punt in de GP van Oostenrijk, waardoor Sauber helemaal alleen en troosteloos onderaan staat. Het zit Monisha en Sauber dan ook weer niet mee in het al zo moeilijke jaar 2016.

Wie de coureurs voor 2017 worden is nog niet bekend gemaakt. Hoe de financiën zullen zijn in 2017 is niet bekend. Of Monisha Kaltenborn de leiding blijft behouden is nog niet bekend. Wat wel bekend werd gemaakt is dat Sauber voor komend seizoen met de laatste specificatie van de Ferrari motor van 2016 zal gaan racen. Sauber heeft nog, na de laatste race in Abu Dhabi, vier maanden de tijd om alles goed op orde te krijgen, want op 26 Maart 2017 staat de GP van Australië op de kalender. Sauber zal wel aan het begin van het seizoen 2017 in herhaling vallen, en roepen dat ze gaan voor de middenmoot. Het is voor de geel/blauwe brigade te hopen dat dan die woorden wel uitkomen. Misschien met de hulp van de nieuwe investeerder, die moet dan wel een hele berg briefjes van 100 Zwitserse Franks op voorraad hebben liggen. Die passen overigens wel bij Sauber, want ze zijn nogal blauw gekleurd.

 Terug
Geplaatst: 30-10-2016 11:26:23

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

  Stand per 07-04
 
  01. Verstappen    77 pnt
  02. Perez    64 pnt
  03. Leclerc    59 pnt
  04. Sainz    55 pnt
  05. Norris    37 pnt
  Stand per 07-04
 
  01. Red Bull  141 pnt
  02. Ferrari  120 pnt
  03. McLaren    69 pnt

          Volledige stand 2024

Laatste wijziging: 17-04-2024