Formule1start
Formule1 - Formule1start
 

Formule1 2014, en hoe nu verder….

Na zes races in het seizoen 2014 is de dominantie van Mercedes enorm te noemen. Alle races tot en met Monaco, het moment waarop ik dit schrijf, zijn gewonnen door een Mercedes coureur. Vier maal won Hamilton en twee keer was Rosberg de sterkste. De strijd om het WK lijkt dan ook tussen deze twee rijders te gaan, terwijl de constructeurs titel al bijna veilig is gesteld door het Duitse merk. Natuurlijk de klasse van Mercedes, die goed is omgesprongen met de nieuwe motor en reglementen van dit jaar. Velen noemen dit seizoen nu al saai en niet om aan te zien. Hoe nu verder…..?

Als je Mercedes fan bent, dan verkeer je in extase, en wil je in alle races niets anders zien dan een oppermachtig team. Dat is mooi, maar wat blijft er dan over voor al die andere fans, die Mercedes niet als favoriet hebben. En wat te denken van alle neutrale volgers van de Formule 1, die elk raceweekend voor de buis plaatsnemen om mooie en spannende races te zien. Wat moeten zij nu met de rest van dit seizoen?

Ik ben zo’n neutrale volger. Ik heb niet echt een favoriet, ik kijk voor spanning en sensatie en ben nu eenmaal een fan van deze koningsklasse in de autoracerij die men Formule 1 noemt. Ik zit elke raceweekeinde te kijken en te hopen op mooie autosport, en niet naar een optocht vooraan van Mercedes. En dus keek ik naar de uitzending van de GP van Monaco ligt geïrriteerd naar de twee voorop. Rosberg en Hamilton, die mijlen voor de rest van het veld vooruit rijden. Ik kan daar helaas niet warm of koud van worden, hoezeer ik het deze jongens ook gun. Hoe nu verder…..

Vanaf Monaco weet ik het. Net zoals de regisseur die de uitzendingen van de Formule 1 in goede banen moet leiden. Ik, en deze man, kijken driekwart van de race naar de jongens achter Mercedes. En daar gebeurt wel het één en ander. Inhaalmanoeuvres om je lippen bij af te likken. Spektakel die je vooraan zelden ziet dit seizoen. En dan denk je, dat is toch ook leuk om naar te kijken.

Volg bijvoorbeeld eens Red Bull, waar Ricciardo op niet mis te verstane wijze Wereldkampioen Vettel naar het tweede plan verwijst. Vettel die zijn suprematie van vorig jaar geheel ziet verdwijnen aan de horizon. Force India die samen met Williams elke wedstrijd weer een robbertje uitvechten op de baan. De twee teams geven elkaar weinig toe en zijn aardig op weg om het Ferrari lastig te maken, hoewel Alonso wel solide zijn races rijdt. In de GP van Monaco pakte Bianchi voor Marussia zomaar twee punten, en dat is toch ergens wel sensationeel.

En dus ga ik me vanaf nu richten op wat er achter Mercedes gebeurt. Zal Sauber, wat net als Caterham nog puntloos is, Giedo van der Garde gaan inzetten? Hoe zal het Lotus verder vergaan, en zullen ze het geluk eens aan hun zijde hebben? En dan de jonge honden van Toro Rosso. Zullen die het lef blijven laten zien, waar ze tot nu toe in staat zijn geweest? En zal de geslepen vos van McLaren, Jenson Button, nog wat voor ons in petto hebben de komende races?

Zo ga ik verder dus. En met mij hoop ik velen anderen. Want mede dankzij de suprematie van Mercedes komen anderen wellicht meer in de schijnwerpers te staan. Noem het achterhoede gevechten of zitten op de tweede rang, voor mij zijn het net zulke coureurs als die van Mercedes. Het seizoen blijft dus evengoed leuk en amusant om naar te kijken. Ik en de regisseur weten nu in ieder geval hoe het verder moet…..

 Terug
Geplaatst: 26-05-2014 19:26:04

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Race 7

GP van Spanje

2 Juni 2023
13:30 -14:30 Eerste vrije training
17:00 -18:00 Tweede vrije training
3 Juni 2023
12:30 -13:30 Derde vrije training
16:00 -17:00 Kwalificatie
4 Juni 2023
15:00 Race

  Stand Coureurs 28-05
 
  01. Verstappen  144 pnt
  02. Perez  105 pnt
  03. Alonso    93 pnt
  04. Hamilton    69 pnt
  05. Russel    50 pnt
  Stand Teams 28-05
 
  01. Red Bull  249 pnt
  02. Aston Martin  120 pnt
  03. Mercedes  119 pnt

         Volledige stand 2023

Laatste wijziging: 31-05-2023