Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

Vettel, Vettel en nog eens Vettel

Niemand kan om het feit heen dat de prestaties van Sebastian Vettel bewonderenswaardig zijn. Dertien zeges in één seizoen, negen overwinningen op een rij en een vierde wereldtitel. De feiten liegen niet, de Duitser was dit jaar van uitzonderlijke klasse. In de tweede seizoenshelft was Vettel de enige die de winst pakte en was hij in sommige GP’s zo dominant, dat het bijna slaapverwekkend was.

De toeschouwers jouwden Vettel in Italië en Singapore uit en dat is in mijn ogen de Formule 1 onwaardig. De reacties gaven echter wel weer, dat de Formule 1 volgers baalden van de suprematie van Vettel en Red Bull. De toeschouwers misten de spanning die men graag wil zien in de koningsklasse van de autoracerij. 2013 zal snel worden vergeten omdat het jaar teveel werd gedomineerd door één man en één team.

Je kan het Vettel niet kwalijk nemen. De viervoudige wereldkampioen is een supertalent en een meer dan uitstekend coureur. Mentaal is hij erg sterk en kan daardoor uitstekend met de druk, die hij ongetwijfeld zal voelen, omgaan. Vettel wil winnen, ook al moet hij daarvoor een enkele keer teamorders negeren. Een groot kampioen mag dat zo nu en dan, al zal zijn ex-teamgenoot Mark Webber het met deze stelling niet helemaal eens zijn.

Sebastian Vettel wordt al vergeleken met zijn landgenoot Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen ziet in Vettel een coureur die zijn kunststukje wel eens kan evenaren of zelfs verbeteren. En met zijn leeftijd van 26 jaar kan Vettel de woorden van zijn illustere landgenoot wel eens waar gaan maken.

Nu gun ik Vettel het allerbeste. Maar omwille van mijn liefde voor de F1, en voor die miljoenen anderen die de Formule1 een warm hart toe dragen, laat 2014 niet een kopie worden van 2013. Laten we hopen dat er meer strijd en spanning wordt geleverd in het komende Formule1 seizoen. De intrede van een nieuwe motor en nieuwe regels kunnen een start zijn van de aanval van andere teams op Red Bull en met name op Vettel. Ik zeg niet dat Vettel geen wereldkampioen mag worden komend jaargang, maar als hij het wordt dan het liefst in de laatste race in Brazilië. Dat zou dan automatisch inhouden dat we een heel jaar volop in spanning zitten en tot aan het einde toe onwetend blijven wie er wereldkampioen gaat worden.

Dat we in 2014 meer winnaars van races op het podium zullen gaan zien. Dat we coureurs zien worden gehuldigd die we eigenlijk niet daar zouden verwachten. Dat we veel namen zien voorbij komen die de strijd willen en kunnen aangaan met de viervoudige wereldkampioen met dat ene omhoog gestoken vingertje. Gewoon andere gezichten en namen dan die van Vettel, Vettel en nog eens Vettel.

 Terug
Geplaatst: 29-11-2013 19:59:05

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

F1 Stand 2019

  Stand 14 Juli
 
  01. Hamilton
 223 pnt
  02. Bottas  184 pnt
  03. Verstappen  136 pnt
  04. Vettel  123 pnt
  05. Leclerc  120 pnt
  06. Gasly    55 pnt
  07. Sainz    38 pnt
  08. Raikkonen    25 pnt
  09. Norris    22 pnt
  10. Ricciardo    22 pnt
  --- ---------------------- ----------
  01. Mercedes  407 pnt
  02. Ferrari  243 pnt
  03. Red Bull      191 pnt

VOLLEDIGE STAND 2019

Coureur van de dag

Australië: Bottas -  Bahrein: Leclerc - China: Albon - Azerbeidzjan: Leclerc - Spanje: Verstappen - Monaco: Verstappen - Canada: Vettel - Frankrijk: Norris - Oostenrijk: Verstappen - Engeland: Leclerc - Duitsland: - Hongarije: - België: - Italië: - Singapore: - Rusland: - Japan: - Mexico: - Amerika: - Brazilië: - Abu Dhabi: -

Laatste wijziging: 15-07-2019