Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

Neerlands trots

Giedo. De eerste Nederlander in de Formule1 sinds Christijan Albers, na zijn gedwongen vertrek in 2007. Giedo van der Garde rijd voor Caterham, een Brits team dat voor het tweede jaar meedoet in de koningsklasse van de autoracerij.

Mooi, tot zover deze inleiding. Nu naar onze Giedo. Onze Hollandse trots in de F1 sport. Giedo is een nieuwkomer, een ‘rookie’ dus, in de Formule 1. Na vier races staat hij troosteloos onderaan in het klassement, maar er moet wel gezegd worden dat hij alle vier de races heeft uitgereden! Het zit Giedo niet echt mee tot nu toe. Pech achtervolgd hem en dan een teammaat, Charles Pic, die als eerste de nieuwe updates op zijn auto krijgt. Arme Giedo!

In interviews komt onze Oranje vertegenwoordiger altijd kalm en welbespraakt over. Hij is zich bewust van de situatie waarin hij verkeerd, en dat het niet als te rooskleurig is, dat zie je niet van hem af. Tot overmaat van ramp heeft Caterham, Kovalainen weer in de renstal gehaald, en dat zal het vertrouwen van Giedo niet echt doen toenemen. De oude rot Kovalainen is nu testcoureur, maar de Fin wacht op zijn kans om het stuur over te nemen van de Nederlander, of niet soms?

Caterham is zeer tevreden over Van der Garde. Manager Cyril Abiteboul roemt Giedo om zijn kennis en professionele houding binnen het team en steunt Van der Garde volledig. Eigenlijk hoor je alleen maar positieve berichten over onze Giedo. Zal Caterham Giedo het seizoen laten uitrijden? Waarom niet denk ik dan. Kovalainen haalde in 2012, het jaar dat hij voor Caterham reed, geen enkele punt, dus is er eigenlijk geen man overboord voor Giedo.

Zal er een kentering komen bij Giedo als hij de nieuwe onderdelen op zijn wagen krijgt? Ik hoop van wel eerlijk gezegd. Ik ben positiever ingesteld dan sommige oud-coureurs schrijven in hun columns. Als ik dat lees krijg ik het gevoel dat Giedo na nog een paar races aan de kant wordt gezet. Ik heb geloof in Giedo, ik heb vertrouwen in Giedo, De Nederlander gaat de rest van het seizoen beter en beter rijden, ik voel het aan mijn water. Ik ben positief wat betreft Giedo en het team van Caterham. Ze gaan Marussia voorbij in de stand binnen enkele races en Giedo is zeker van zijn plaats tot tenminste het einde van het seizoen. Daarna zullen we wel verder zien.

Giedo wil en zal ik volgen in zijn groen bolide tot en met de laatste race in Brazilië. Dus Caterham, haal geen gekke dingen in je hoofd, denk aan ons en aan onze eigen Giedo, ons Neerlands trots!

 Terug
Geplaatst: 29-04-2013 19:31:12

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

F1 Stand 2019

  Stand 14 Juli
 
  01. Hamilton
 223 pnt
  02. Bottas  184 pnt
  03. Verstappen  136 pnt
  04. Vettel  123 pnt
  05. Leclerc  120 pnt
  06. Gasly    55 pnt
  07. Sainz    38 pnt
  08. Raikkonen    25 pnt
  09. Norris    22 pnt
  10. Ricciardo    22 pnt
  --- ---------------------- ----------
  01. Mercedes  407 pnt
  02. Ferrari  243 pnt
  03. Red Bull      191 pnt

VOLLEDIGE STAND 2019

Coureur van de dag

Australië: Bottas -  Bahrein: Leclerc - China: Albon - Azerbeidzjan: Leclerc - Spanje: Verstappen - Monaco: Verstappen - Canada: Vettel - Frankrijk: Norris - Oostenrijk: Verstappen - Engeland: Leclerc - Duitsland: - Hongarije: - België: - Italië: - Singapore: - Rusland: - Japan: - Mexico: - Amerika: - Brazilië: - Abu Dhabi: -

Laatste wijziging: 15-07-2019