Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

Het is weer zover! De tijd dat de meeste teams de nieuwe raceauto lanceren voor het grote publiek. De pers wordt uitgenodigd en vele foto’s en filmmateriaal wordt er geschoten. Een beetje Formule 1 volger kijkt er reikhalzend naar uit, de nieuwe bolide voor het seizoen 2013. Hoe zal hij eruit zien en wat zijn de zichtbare veranderingen in vergelijk met het vorige seizoen?

De presentatie van de teams is wat minder ‘poenig’ geworden. Hiermee bedoel ik dat de kosten van dit festijn behoorlijk zijn gedrukt, en dat heeft weer te maken met de economische crisis waarin we al wat jaren zitten. Sommige teams kiezen ervoor om de nieuwe auto in hun eigen fabriek te showen en andere zijn zelfs zo zuinig dat ze de auto alleen maar op het internet plaatsen met de nodige gegevens erbij. Maar om eerlijk te zijn is dat laatste wel goed ook eigenlijk. Want het mag dan leuk zijn voor de genodigden om “live” aanwezig te zijn om de mooi gepoetste racewagen te bekijken, echt wijzer wordt je er niet van. En de sponsoren vinden het belangrijker om hun naam te zien pronken op de auto tijdens de race dan voor een opgedirkt publiek die alleen maar komen voor een hapje en een goed glas champagne, toch?! De aanwezige pers niet meegerekend natuurlijk.

De racewagen wordt pas interessant wanneer hij met brullende motor het circuit opgaat tijdens de eerste testdagen en natuurlijk bij de eerste race in Australië. Dan wordt pas duidelijk wat er onder die mooie gepoetste carrosserie bevind. Of de nieuwe snufjes die men bedacht heeft werkelijk van waarde zijn voor de rest van het seizoen. En vergeet ook de coureurs niet, die dan onder wedstrijdspanning hun bolide zo snel mogelijk over het circuit moeten sturen. Dat is wat ik belangrijk vind! Een prachtige uitziende auto is mooi, maar wanneer de wagen niet vooruit te branden is, heb je er ook niet veel aan.

Ik zal dus de foto’s bekijken en de nodige technische gegevens lezen van de nieuwe 2013 formule 1 wagens, maar kijk meer uit naar de eerste race. De start van het seizoen waarin zal blijken of de technische staf en de coureurs hun huiswerk goed hebben gedaan. Ik zal voor de buis zitten bij de aanvang van het nieuwe raceseizoen, kijkend naar die prachtige glimmende racemonsters. De presentatie van deze wagens, die de komende periode plaats vind, zal ik dan allang vergeten zijn. Het enige wat telt is de start, het moment waarop de lichten op groen gaan in Melbourne. Dan pas vind de echte presentatie van de nieuwe racewagens plaats!!

 Terug
Geplaatst: 26-01-2013 17:06:41

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Stand 2017

  Stand 14 April
 
  01. Hamilton
  68 pnt
  02. Bottas   62 pnt
  03. Verstappen   39 pnt
  04. Vettel   37 pnt
  05. Leclerc   36 pnt
  06. Gasly   13 pnt
  07. Raikkonen   12 pnt
  08. Norris   08 pnt
  09. Magnussen   08 pnt
  10. Hulkenberg   06 pnt
  --- ---------------------- ----------
  01. Mercedes 130 pnt
  02. Ferrari   73 pnt
  03. Red Bull       52 pnt

VOLLEDIGE STAND 2019

Coureur van de dag

Australië: Bottas -  Bahrein: Leclerc - China: Albon - Azerbeidzjan: - Spanje: - Monaco: - Canada: - Frankrijk: - Oostenrijk: - Engeland: - Duitsland: - Hongarije: - België: - Italië: - Singapore: - Rusland: - Japan: - Mexico: - Amerika: - Brazilië: - Abu Dhabi: -

Laatste wijziging: 19-04-2019