Formule1start
 

Steiner op straat gezet!

Op 14 april 2014 werd officieel bekendgemaakt dat Steiner de teammanager werd van het nieuwe Amerikaanse Haas F1 team. Het team kwam voor het eerst aan de start van een F1 race in seizoen 2016. In de totaal acht seizoen onder leiding van Steiner werd er in honderdzestig races geen enkele podiumplaats behaald en stond het team de laatste seizoenen op de negende of tiende plaats in het kampioenschap. Op 10 januari 2024  kwam er een bericht vanuit Haas F1. Teambaas Günther Steiner per direct weg bij Team Haas. Voor velen kwam het bericht dat Steiner weg moest bij Haas als een donderslag bij heldere hemel. Toch gezien de resultaten van het team lag het wel voor de hand.

Aangezien er nog weinig naar buiten komt over het vertrek van Steiner is alles wat je schrijft niet altijd gebaseerd op harde feiten. Zo wordt geschreven dat Steiner niet is ontslagen maar dat zijn contract eind 2023 was afgelopen en niet is verlengd. Maar dan nog komt het snelle vertrek van Steiner wel heel plotseling uit de lucht vallen. Zo kan je lezen bij diverse media dat Steiner niet eens afscheid heeft kunnen nemen van het team. Steiner heeft dat inmiddels ook bevestigd. De reden van het op straat zetten van Steiner zal een geschil om de ‘centen’ zijn geweest. Steiner wilde dat eigenaar Gene Haas meer zou gaan investeren in het team. Volgens schrijven van verschillende media zou Haas ook in 2023 ver onder het budgetplafond zijn gebleven, en dat Steiner daarom om meer geld heeft gevraagd. Naar de buitenwereld toe laat Gene Haas verstaan dat er een andere aanpak noodzakelijk is, omdat de voorbije jaren de resultaten serieus tegenvielen. En over dat laatste valt niet te redentwisten, dat feit liegt niet.

Volgens Graig Slater en David Croft, die verslaggevers zijn bij Sky Sports, getuigt de manier waarop Günther Steiner de deur is gewezen bovendien van bijzonder weinig respect tegenover de inmiddels ex-teambaas van Haas F1. Steiner stond vanaf het begin aan het roer van het team en heeft het Haas F1 team, mede naar de buitenwereld toe, op de kaart gezet. Als je stil blijft staan dan ga je in de F1 achteruit. Dat past volgens Gene Haas niet in de toekomstvisie van het team. Maar aan de andere kant kan je ook zeggen dat het Haas F1 Team stilstaat omdat er niet genoeg geïnvesteerd  wordt. Gene Haas liet zich waarschijnlijk niet de les lezen door Steiner, en besloot hem daarop geen nieuw contract te geven en te vervangen voor Ayao Komatsu.

Misschien komt de waarheid wel boven water, maar Steiner kan ook de eer aan zichzelf houden. Feit is wel dat de Formule 1 een markant persoon kwijt is geraakt. Hij werd mede door de Netflix serie Drive to Survive een beroemdheid door zijn soms harde kritiek en zijn gulle lach. Een open persoonlijkheid die zijn mening niet onder tafel en stoelen stak. Dat laatste heeft hem waarschijnlijk de kop gekost. Moeten we nu medelijden hebben met Günther Steiner? Nee hoor, deze man zien we wel weer ergens opduiken in de autosport. Want zelfs alle ‘Gene Haasen’ van deze wereld kunnen hem dat niet beletten.

 Terug
Geplaatst: 13-01-2024 14:16:33

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

  Stand per 09-06
 
  01. Verstappen  194 pnt
  02. Leclerc  138 pnt
  03. Norris  131 pnt
  04. Sainz  108 pnt
  05. Perez  107 pnt
  Stand per 09-06
 
  01. Red Bull  301 pnt
  02. Ferrari  252 pnt
  03. McLaren  212 pnt

          Volledige stand 2024

Laatste wijziging: 14-06-2024