Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

Afkicken?

Heel langzamerhand begint het trillen wat af te nemen. De weekenden nemen een wat minder haastig en strak geplande vorm aan. De Formule 1 is in een winterslaap en mijn F1 ritme neemt af. Natuurlijk keek ik de weken na de laatste race in Abu Dhabi tig websites af voor F1 nieuws. Vol gegooid werd ik met allerhande informatie over het seizoen 2018. Overal verschenen er feiten, overzichten en statistieken over het afgelopen seizoen. Punten werden er gegeven voor de rijders, commentaren van bekende oud coureurs over wie wel of niet heeft gepresteerd en prijzen werden er uitgedeeld. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Maar nu het einde van het jaar 2018 nadert, begin ik een beetje tot rust te komen. Bijna 10 maanden lang hebben mijn hersens Formule 1 geabsorbeerd als een spons. Deze wordt langzaam uitgeknepen en schoont langzaam op. Het besef dat ik langzaam aan tot rust kom geeft mij een heerlijk en ontspannen gevoel. Wat duurt het weekend lekker lang zonder de Formule 1.

Toch is het voor mij oppassen geblazen dat ik geen terugval krijg. Ik betrap mijzelf erop dat ik mij erger aan dingen die ik eigenlijk op zijn beloop moet laten gaan. Waarom weten we medio december nog niet hoe Racing Point F1 volgend jaar daadwerkelijk gaat heten. Waarom heeft nieuwkomer Alexander Albon nog niet zijn racenummer bekend gemaakt. Waarom moet Pirelli nou zo nodig de banden anders gaan benoemen, terwijl ik gewend geraakt was aan die diverse benamingen van de compounds. Op die momenten van vragen krijg ik het even te kwaad, maar gelukkig weet ik mij, met wat hulp van naasten, de boel te laten voor wat het is. Dan denk ik aan de heerlijke wintermaanden met vrieskou, sneeuw, ijs en warme chocolademelk. Even weg van die Formule 1.

En terwijl de letters aan mij voorbij gaan tijdens het tikken op het toetsenbord, besef ik dat ik tik over de wintermaanden. ‘Shit’ roep ik hardop, de wintertesten zijn al in Februari 2019! Hoezo een lekkere lange relaxte winter? In Februari begint alweer het grote speculeren. Welk team heeft de nieuwe bolide al zover ontwikkeld dat ze meteen mee gaan doen om de prijzen. Mercedes, Ferrari en Red Bull met de nieuwe Honda motor achterin. Hamilton, Vettel en Verstappen voor de top 3, of zijn er nog meer concurrenten voor de ereplaatsen in 2019? Het zweet begint me uit te breken en opnieuw voel ik de Formule 1 spanning al weer toe nemen. Onrustig kijk ik naar mijn scherm en wiebel een beetje heen en weer op de draaistoel. Hoezo even geen Formule 1?

Ik ben bang dat ik met al mijn goede bedoelingen de Formule 1 niet los kan laten. Onmiddellijk kijk ik nog even naar de nieuwe regels voor komend seizoen en de prototypes van de nieuwe F1 wagens. Even kijk ik tussendoor op de diverse F1 sites of er nieuws is. Ik tik ietwat onrustig verder en langzaam dring het bij mij door, ik besef dat afkicken niet gaat lukken en dat ik mij daarbij moet neerleggen. De Formule 1 zit te diep in mij geworteld en de tijd is te kort om volledig F1 vrij te worden. En dus ga ik de spons alweer vullen en kijk ik uit naar de eerste wintertest op 18 Februari op het circuit Catalunya in Spanje, weg met dat afkicken en laat het nieuwe seizoen maar komen. Voor diegenen die wel een tijdje zonder de F1 kunnen zonder al die rare verschijnselen zoals ik die heb, een fijne winter en tot komend seizoen…pfff.

 Terug
Geplaatst: 15-12-2018 10:31:10

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

  Stand 2020
 
  01. Hamilton
 0 pnt
  02. Bottas  0 pnt
  03. Verstappen  0 pnt
  04. Leclerc  0 pnt
  05. Vettel  0 pnt
  06. Sainz  0 pnt
  07. Gasly  0 pnt
  08. Albon  0 pnt
  09. Ricciardo  0 pnt
  10. Perez  0 pnt
  --- ---------------------- ----------
  01. Mercedes  0 pnt
  02. Ferrari  0 pnt
  03. Red Bull      0 pnt

        EINDSTAND 2019       

Australië: - Bahrein: - Vietnam: - China: - Nederland: - Spanje: - Monaco: - Azerbeidzjan: - Canada: - Frankrijk: - Oostenrijk: - Engeland: - Hongarije: - België: - Italië: - Singapore: - Rusland: - Japan: - Amerika: - Mexico: - Brazilië: - Abu Dhabi: -

Laatste wijziging: 25-01-2020