Formule1start
Formule1 - Formule1start
 
Lijstjes

Lijstjes

Lijstjes,

In het nieuwe Formule 1 seizoen verschijnen er 13 Nationaliteiten aan de start, namelijk: 4 Britten, 3 Fransen, 2 Finnen, 2 Canadezen en verder 1 Deen, 1 Duitser, 1 Italiaan, 1 Mexicaan, 1 Monogask, 1 Mexicaan, 1 Rus, 1 Australiër en 1 Nederlander. Twintig coureurs verdeelt over tien teams.

Ook dit jaar geen Braziliaan aan de start. De Brazilianen moeten het doen met herinneringen aan grote namen zoals Carlos Pace, Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet, Rubens Barrichello, Felipe Massa en natuurlijk Ayrton Senna. In 2017 nam Massa afscheid van de Formule 1 en een opvolger laat op zich wachten. Een dus zullen de Braziliaanse F1 fans het moeten doen met ‘de vliegende Hollander’ zoals hij al liefkozend wordt genoemd in het Zuid-Amerikaanse land. 

Ook geen Belg aan de start. Stoffel Vandoorne reed nog in 2018 in de F1, maar zijn contract bij McLaren werd niet verlengd. En dus moeten onze Zuiderburen het doen met oude beelden van Jacky Ickx, Thierry Boutesen en Jerome D’Ambrosio. Maar ook hier geldt, net als voor de Brazilianen, Max Verstappen dan maar volgen. Verstappen is dan wel een Nederlander maar geboren in België. En dus kijkt menig Belg naar zijn prestaties, want hij is toch een klein beetje van hen!

Waarom dit geschreven? Gewoon omdat ik lijstjes zat door te nemen. Je moet toch wat in de winterbreak. Oké, wij hebben gelukkig ons eigen Max Verstappen. In 2020 moet Verstappen de strijd aangaan met Mercedes en Ferrari om de Wereldtitel. Is Max Verstappen kanshebber? Jazeker, al zeggen Hamilton, Vettel, en Leclerc ook dat zij goede kansen hebben op de titel in 2020. In de afgelopen 20 jaar ging de Wereldtitel in de Formule 1: 10 keer naar een Duitser, 7 keer naar een Brit, 2 keer naar een Spanjaard en één keer naar een Fin (mooi lijstje). De namen: Schumacher, Vettel, Rosberg, Button, Hamilton, Alonso en Raikkonen. Maar vier nationaliteiten in de afgelopen 20 jaar.

Ondanks dat Hamilton een geweldig coureur is, en hij in 2020 veel records kan evenaren of zelfs kan verbreken (ook daar is een lijstje van), mag wat mij betreft een andere Nationaliteit dit jaar de titel opeisen. Een rijder uit Monaco of nog beter, een rijder uit Nederland. Max Verstappen zal zeker niet misstaan in het lijstje van F1 Wereldkampioenen.

Veel plezier nog de komende weken met het opzoeken naar al die lijstjes met cijfers en feiten uit de Formule 1….

 Terug
Geplaatst: 03-02-2020 13:12:06

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier