Formule1start
 

Driver of the Day na 12 races

 

Halverwege het seizoen (12 races) kijken we even naar de rubriek Driver of the Day, die wij op Formule1start.nl een aantal jaren hebben gepubliceerd. Deze rubriek is in het leven geroepen door de officiële website van de Formule 1: www.formule1.com

Tijdens een race kan je stemmen op een coureur van wie jij vind die voor deze ‘titel’ in aanmerking komt. Diegene met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot Driver of the Day. Een soort van eretitel die je krijgt van de Formule 1 kijkers. Je stem kan je uitbrengen aan het einde van een race via hun website. De uitslag wordt direct na de race bekendgemaakt tijdens de live-uitzending en wordt dan later gepubliceerd op hun site. Er is geen prijs aan gebonden voor de coureurs.

Deze rubriek werd in 2016 in het leven geroepen voor de F1 fans. De eerste winnaar was Romain Grosjean in de GP van Australië. De meeste titels gingen naar Max Verstappen (39) met op plaats twee Sebastian Vettel (23) en derde Lando Norris (16).

In 2024 zijn er dus 12 races verreden en hieronder staan de ‘winnaars’

lees verder na uitslagen

 

 

Zoals je ziet heeft Max Verstappen 7 overwinningen geboekt van de 12 races dit seizoen, maar is nog niet verkozen tot Driver of the Day. Daarentegen zijn 4 GP winnaars wel verkozen door de 'fans' voor deze titel namelijk Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris en Lewis Hamilton. In Oostenrijk won George Russel, maar ging de eer naar de uitgevallen Lando Norris.

Halverwege het aantal races krijgen we dus:
Norris - 6x
Sainz - 2x
Leclerc - 2x
Bearman - 1x
Hamilton -1x

Wordt vervolgd.....