Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

 

 

Technische regelgeving

  • Teams zullen beperkt worden in welke componenten kunnen worden gewijzigd voor het seizoen 2021. Deze vereiste wordt ingevoerd om de financiële druk op teams als gevolg van de COVID-19-pandemie te verminderen. Sommige wijzigingen zullen echter worden opgelegd door de FIA, waaronder aanpassingen aan de ondervloer van de auto. (de ondervloer is ontworpen om de neerwaartse druk te verminderen. Teams kunnen ook een speciale ontheffing aanvragen om wijzigingen aan te brengen, met name in het geval van McLaren die toestemming hebben gekregen om hun auto aan te passen aan de omschakeling van Renault- naar Mercedes-motoren. Dit was voor de FIA ​​aanleiding om een "​​token-systeem" te introduceren waarbij teams een reeks tokens krijgen die kunnen worden ingewisseld voor de introductie van specifieke componentupgrades.
  • Het in 2020 door Mercedes ontwikkelde "dubbelassige stuursysteem" is vanaf 2021 verboden. Het stuursysteem met twee assen stelt de bestuurder in staat het toespoor van de voorwielen te verstellen tijdens het rijden -door aan het stuur te trekken of te duwen- om de mechanische grip te optimaliseren voor de verschillende omstandigheden op het circuit.

Overig

  • Uit de nieuwste versie van het sportief reglement van de FIA staat dat de oefensessies op vrijdag worden ingekort van anderhalf uur naar slechts één uur. De rijders zullen dus ieder raceweekend een uur minder in actie komen. In 2021 zal een raceweekend dus uit drie oefensessies van zestig minuten, een kwalificatie en de race bestaan.
 

 
 

 

Veranderingen 2021

-----------------------------

Van team veranderd

Carlos Sainz van McLaren naar Ferrari
Daniel Ricciardo van Renault naar McLaren
Sebastian Vettel van Ferrari naar Aston Martin
Sergio Pérez van Racing Point naar Red Bull
Alexander Albon: Red Bull test- en reservecoureur

Nieuw in de Formule 1

Fernando Alonso: Alpine
Nikita Mazepin: Haas
Mick Schumacher: Haas
Yuki Tsunoda: AlphaTauri

Uit de Formule 1

Kevin Magnussen: Haas
Romain Grosjean: Haas
Daniil Kvjat: AlphaTauri

Veranderingen bij de teams

McLaren kondigde voor het seizoen 2021 al de overstap aan van Renault motoren naar Mercedes.

Racing Point zal aantreden onder de naam Aston Martin waarmee de kleuren ook veranderen van roze-wit naar groen-zwart. (Omwille van marktbekendheid voor het merk, gewenst door één van de teameigenaars, Lawrence Stroll)

Renault wijzigt de naam naar Alpine F1 Team. Ook de kleuren van de auto wijzigen dit seizoen van geel-zwart naar rood-wit-blauw.