Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

GP van Bahrein
De Fransman Pierre Gasly van AlphaTauri moest in ronde 46 zijn race staken, nadat zijn auto vlam vatte. “De hele auto viel gewoon uit na de eerste bocht en vanaf dat punt begon het niet heel erg lekker te ruiken. Het was gewoon een barbecue aan de achterzijde van de auto”. Gelukkig kon Gasly snel uit de auto springen. Maar Pierre ik heb een tip, koop voor thuis een nieuwe barbecue, want als deze net zo vuur spuwt en ruikt al een F1 motor die fikt, dan is er wel wat mis met dat bak en braad apparaat van jou!

 

GP van Saudi-Arabië
De internationale pers was het er unaniem over eens. Een geweldig duel tussen Leclerc en Verstappen, met de laatste als verdiende winnaar. Een aardig moment tijdens de race was dat Verstappen melde via de boordradio, dat de achterlichten van Leclerc zijn Ferrari niet werkten. Zo zie je maar weer, zoveel technologie in de F1 wagen, maar geen brandend achterlicht! Hierbij een tip van Formule1start.nl, er is een goed merk achterlicht te koop. Even naar de webshop – www.radex.it. Graag gedaan…..

 

GP van Australië
Een ijzersterke Leclerc in de Ferrari wint de GP van Australië, en Verstappen noteerde zijn tweede uitvalbeurt in drie races. Maar ik wil even terug naar de vooravond van deze GP. In de langste coureursbriefing ooit volgens Hamilton, ging het o.a. over onderbroeken. De FIA wil dat alle coureurs een brandwerende lange onderbroek gaan dragen onder de raceoveral. Het lokte Pierre Gasly tot de volgende uitspraak. 'Als de FIA mijn reet willen checken, dan doen ze dat toch lekker.' Gevalletje van onderbroekenlol?

 

Italië, Emilia Romagna
Een maximale score voor Verstappen op Imola, een geweldig resultaat. Maar het grote nieuws was dat het circuit Imola uit handen van de FIA de 3 sterren milieuprijs kreeg. De vele zonnepanelen en het wegwerpplastic was in de ogen van de FIA een prachtig voorbeeld van hoe om te gaan met het milieu. Wat vooral aangenaam was voor het milieu waren de straaljagers, die meermaals voor aanvang van de GP laag over vlogen om de Italiaanse driekleur uit te stoten. Vlogen die straaljagers soms op zonne-energie?

 

GP van Miami
Aan elke vinger een platina ring, drie horloges en gouden kettingen om de nek. Lewis Hamilton vind sieraden nu eenmaal mooi om te dragen. Verder heeft hij piercings. De FIA heeft besloten dat de coureurs vanaf heden geen sierraden en/of piercings meer mogen dragen in de bolide. Hamilton heeft er veel moeite mee, vooral wat zijn piercings betreft. Er zijn er namelijk twee die erg moeilijk zijn te verwijderen. De ene in zijn neus en de ander op een bijzondere plek die hij niet wil noemen. Die laatst he, wie gaat controleren of die is verwijderd?

 

GP van Spanje
Rapper Drake is een wereldster in de hiphop muziek. Wat dat te maken heeft met de F1? Eigenlijk niets, was het niet dat Drake graag een gokje mag wagen. Drake zette ruim 236.000 Dollar in op een zege voor Charles Leclerc in de GP van Spanje. Lange tijd leek de winst voor het grijpen voor Drake, totdat de motor van de Ferrari er de brui aan gaf. Pech voor Leclerc, die Verstappen de winst zag pakken. Pech ook voor Drake, weg ingelegde Dollars. Ach, voor de 35-Jarige rapper is dat te overzien, zijn vermogen wordt geschat op zo’n 150 Miljoen Dollar.