Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

GP van Bahrein
Esteban Ocon en Sebastian Vettel hadden een touche tijdens de Grand Prix van Bahrein. Tijdens een inhaalactie schatte de Duitser de situatie verkeerd, in en reed hij achterop de Alpine van Ocon. Vettel bood direct na de race zijn excuses aan Ocon, omdat hij van mening was dat het zijn fout was. Ocon accepteerde het excuus met de mededeling dat ze toch niet om de punten streden. Nou ja, geen punten? Vettel verliet Bahrein wel met 5 punten in zijn pocket, al waren het helaas wel strafpunten!

 

GP van Emilia Romagna
Geweldige Grand Prix met een zege voor Max Verstappen. De 2 kemphanen Hamilton en Verstappen hebben dit weekend ons weer een mooie race voorgeschoteld Overigens deden beide coureurs wel een opmerkelijke uitspraak tijdens het weekend. Max wist na een foutje in kwalificatie (Q3) te melden dat hij geen robot was maar ook maar een mens. Hamilton zijn uitglijder tijdens de race was een zeldzame fout en vertelde hij: ‘ik ben ook maar een mens!. WAT KRIJGEN WE NOU! het zijn mensen! Hmmm, dat geeft je wel te denken.

 

GP van Portugal
Driver of the Day: Sergio Perez. Er gaan echter geruchten dat niet Perez maar de Rus Nikita Mazepin de meeste stemmen had gekregen na de GP van Portugal. Mazepin rijdt tot nu toe steevast achterin het veld en weet alleen het nieuws te halen door zijn rijstijl en de escapades in zijn privé leven. De FI kon dan ook niet anders dan de Mexicaan uitroepen tot coureur van de dag om nog wat geloofwaardig over te komen, en om deze grap te maskeren. Vanzelfsprekend zal de F1 dit niet bevestigen. Wedden dat we in 2022 deze rubriekvan de F1 niet meer terug zullen zien!