Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

GP van Oostenrijk
"WTF?!" hoorde de kijkers ineens over de boordradio van Kimi Raikkonen. De Formule 1 veteraan verloor na 56 rondes plotsklaps zijn rechtervoorwiel. Einde race voor de 'Iceman'. Raikkonen na afloop van de race: “Ik kreeg geen waarschuwing dat dit zou kunnen gebeuren. We moeten onderzoeken wat er precies gebeurd is”. Welnu, onderzoek wees uit dat de wielmoer bij de Alfa Romeo niet goed was bevestigd. Ach het was de wielmoer, dat vermoeden hadden wij eigenlijk direct al, meneer Kimi!

 

GP van Steiermark
In de Grand Prix van Steiermark dook Charles Leclerc in een gat dat er niet was en ramde uitgerekend Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser moest de garage in met een afgebroken achtervleugel. Ook Leclerc liep schade op aan de vloer, zodat ook hij later uitviel. Teambaas Binotto wilde na het incident niemand de schuld geven en gaf het volgende politieke antwoord: "We moeten nu samenwerken en verenigd blijven”. Oké dan, ik denk dat Binotto met deze wijze woorden de nieuwe premier van Italië wordt!

 

GP van Hongarije
Spektakel met Max Verstappen in Hongarije, maar daar gaan we het niet over hebben. Valtteri Bottas krijgt de eer. Er is volgens de Fin iets fout gegaan bij zijn Mercedes. “Om de een of andere reden had ik teveel benzine in de auto, daardoor heb ik zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race met te veel brandstof gereden.” Bottas eindigde als derde net achter Verstappen, mede door een bijzondere slechte start. Oproep: Pompbedienden kunnen per direct solliciteren bij Mercedes F1.

 

GP van Engeland
De laatste paar ronden in de GP van Engeland gaven spektakel met vooral lekke banden. Maar joh, er was voorafgaande de GP ook al spektakel. Extinction Rebellion had tijdens de formatieronde van de GP van Groot-Brittannië geprotesteerd? De beweging maakt zich ernstig zorgen over de klimaat- en ecologische crisis. Ook de Formule 1 is in hun ogen een vervuiler. Grote vraag is echter of veel F1-fans het protest hebben gezien. Gelukkig hebben wij de foto van hun heldendaad….pffff.

 

Anniversary GP
Opmerkelijk beeld na afloop van de, door Max Verstappen gewonnen, race. Wanneer de podiumceremonie voorbij is neemt Lewis Hamilton de trofee van Max Verstappen mee van het podium, en verdwijnt achter de coulissen. Was het een geintje van Hamilton of ging het per ongeluk? In ieder geval maakte Verstappen zich nergens druk om en liep achter Hamilton het podium af. Hoe dan ook, Verstappen zal hem graag terug willen hebben, want het is een unieke ‘Anniversary GP 2020’ trofee.

 

GP van Spanje
“Deze zwarte overalls zijn fucking hot” schreeuwde Valtteri Bottas over de boordradio naar zijn team, toen hij het enorm warm had tijdens de Spaanse Grand Prix. En dat Bottas het enorm warm had en enorm hard zweette tijdens de race, blijkt ook uit het feit dat de anders zo ‘koele’ Fin maar liefst drie kilogram verloor tijdens de race. “De overals zijn dikker en ook het ondergoed is dikker dan vorig jaar”. melde de Mercedes coureur ook nog. Nog even, en de ‘koele’ Fin wordt nog een heethoofd!

 

GP van België
'Als ik nu Formule 1 zou kijken als fan, zou ik waarschijnlijk alleen de samenvatting op TV kijken” aldus Lewis Hamilton op de persconferentie na afloop van de GP van België. Hij doelde daarmee op de saaie race aan de kop van het veld bij onze zuiderburen, maar ook op de dominantie van Mercedes in de afgelopen jaren. 'Het is natuurlijk niet ideaal voor de fans, dat begrijp ik ook, maar mensen moeten ook begrijpen dat dat niet mijn fout is, of de fout van het team”. Oké oké, het is al goed, het is je vergeven Lewis!

 

GP van Italië
Bij Mercedes kijken zo’n 2000 man mee tijdens de race naar alles wat er gebeurt. Slechts eentje zag dat er in een hoek van het scherm stond “pitlane closed”, nadat Magnussen stilviel bij de ingang van de pitstraat. Zijn waarschuwing kwam te laat. Hamilton kwam binnen voor een pitstop, en dat was dus verboden. Het kwam Hamilton op een stop en go’ penalty te staan van 10 seconden, en dus ook de winst. Tip voor Mercedes F1 team: grotere beeldschermen aanschaffen!

 

GP van Toscane
'Arresteer de politiemensen die Breonna Taylor hebben vermoord' stond op het t-shirt van Lewis Hamilton, die hij droeg zowel voor als na de race op zondag. Hamilton is wel erg aanwezig met zijn politieke uitspraken de laatste tijd. De FIA meldt dat men 'actief bezig is met overwegen' of er actie ondernomen dient te worden tegen het gebaar. Gelukkig neemt Hamilton geen deel aan de Olympische Spelen, want ik denk dat hij niet beseft dat je 'sport en politiek' gescheiden moet houden. Hoewel.....?

 
Knipsel.JPG

GP van Rusland
De Finse TV zender C More meldde aan zijn kijkers dat er een 2x vijf seconden penalty voor Hamilton zou komen, ruim voordat deze officieel werd aangekondigd. De Fin Mika Salo, één van de stewards tijdens de Russische Grand Prix, wordt ervan verdacht deze informatie te hebben gelekt. De FIA gaat onderzoek doen of dit gerucht waar is en wat de sanctie kan gaan worden. Zou de presentator op de Finse zender begonnen zijn met de aankondiging, ‘wij hebben uit betrouwbare bron vernomen’?

 

Eifel GP
Romain Grosjean reed achter Kimi Raikkonen, toen er wat grind omhoog spatte richting de Fransman. Zijn hand werd geraakt, waarna hij een vinger niet meer kon bewegen. Grosjean dacht onmiddellijk aan een gebroken vinger. Gelukkig wist hij de pijn te verbijten en eindigde hij voor het eerst dit seizoen in de punten. Na de race bleek de vinger niet gebroken maar zat er wel een flinke bult op zijn knokkel. Tip voor Grosjean, voor de volgende race een hamertje…..en meer punten zullen volgen.

 
Sebastian Vettel

GP van Portugal
Sebastian Vettel vermoed dat zijn teamgenoot Charles Leclerc een betere Ferrari onder zijn kont heeft dan hij. Ook in Portugal was Leclerc veel sneller dan de viervoudige wereldkampioen. Sebastian Vettel gaat het uitzoeken:” Ik bijt me al een heel jaar de tanden stuk op de plaatsen waar ik tijd verlies. Ik bedoel maar, een idioot komt er misschien nooit achter, maar of ik een idioot ben? Ik durf dat te betwijfelen.” In ieder geval zal zijn tandarts financieel niets te klagen hebben dit jaar!

 

GP van Emilia-Romagna
Drie races dit jaar in Italië. Drie keer een uitvalbeurt en dus nul punten. Zie hier het resultaat van F1 coureur Max Verstappen. “Ik weet niet wat Max in Italië heeft gedaan, maar Italië is niet goed geweest voor ons” aldus teambaas Horner van Red Bull. Is hier sprake van een Italiaanse vloek op onze landgenoot? “Drie keer een nul in Italië, dat is niet vervelend, maar gewoon kut” verwoorde Max het iets anders dan zijn teambaas voor de camera van Ziggo Sport. Trek in een Pizzaatje, Max?

 

GP van Turkije
"Nog vijf ronden te gaan, Valtteri", klonk het over de boordradio. "Ik wou dat het er minder waren", was Bottas zijn antwoord. Logisch, alles zat ook tegen voor de Fin. Slippartijen, schade aan de auto, stuur scheef en dan ook nog op een ronde gezet door teamgenoot Hamilton. Bottas na de race voor de camera: "Als ik nou één dag van 2020 zou kunnen overslaan, dan is het deze wel. Of misschien die ene dag waarop iemand een vleermuis kocht in Wuhan." Oké Valtteri, 11-04-2021…GP van China.

 

GP van Bahrein
Moeilijk keuze dit keer. Is het de ontsnapping van Grosjean uit de vlammenzee na zijn gruwelijke crash. Of Ricciardo die walgt van de manier (entertainment) waarop ze de crash van Romain Grosjean in beeld hebben gebracht. Is het de pitstop van het Mercedes-team, dat slechts 3 banden en niet de verplichte 4 banden wisselden. Of de uitspraak van Verstappen over Albon: ”ik denk niet dat als je 30 tot 40 seconden achter je teamgenoot rijdt dat je het heel goed doet”. Voor deze ene keer….kiest U zelf maar!

 

GP van Sakhir
Het Duitse gerenommeerde Auto, Motor und Sport geeft na elke F1 race cijfers aan de coureurs. Na de race in Sakhir kregen Perez en Russel een 10. Niks mis mee, en ook de anderen kregen mooie cijfers variërend van 8 tot 6. Bottas moest het doen met een vijfje en Kimi Raikkonen slechts een 4. Waarom die 4 is niet duidelijk, maar dan komt het…Max Verstappen een acht. Niet slecht voor een race van pak ‘m weg een kilometer. Leclerc een zes, een mooi cijfer voor zijn blunder. Ik geef dan ook een cijfer voor dit cijferlijstje van Auto und so weiter, een 3.

 

Abu Dhabi
Magnifieke zege van Verstappen. Maar opmerkelijk was het beeld van een hevig snikkende Racing Point monteur. En iedereen maar denken dat hij huilde om de uitvalbeurt van Sergio Perez. Perez kwam hem zelfs even troosten, dat was overigens wel een mooi gebaar van de Mexicaan. Huilde hij dan omdat Perez overstapt naar Red Bull? Welnee joh, er kwam hem iets anders ten gehore. Hij hoorde dat ‘opmerkelijk’ bij Formule1start zou gaan stoppen. Nou monteur, stop maar met grienen (of niet?)…..in 2021 gaat deze rubriek gewoon verder.