Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

GP van Bahrein
De Fransman Pierre Gasly van AlphaTauri moest in ronde 46 zijn race staken, nadat zijn auto vlam vatte. “De hele auto viel gewoon uit na de eerste bocht en vanaf dat punt begon het niet heel erg lekker te ruiken. Het was gewoon een barbecue aan de achterzijde van de auto”. Gelukkig kon Gasly snel uit de auto springen. Maar Pierre ik heb een tip, koop voor thuis een nieuwe barbecue, want als deze net zo vuur spuwt en ruikt al een F1 motor die fikt, dan is er wel wat mis met dat bak en braad apparaat van jou!

 

GP van Saudi-Arabië
De internationale pers was het er unaniem over eens. Een geweldig duel tussen Leclerc en Verstappen, met de laatste als verdiende winnaar. Een aardig moment tijdens de race was dat Verstappen melde via de boordradio, dat de achterlichten van Leclerc zijn Ferrari niet werkten. Zo zie je maar weer, zoveel technologie in de F1 wagen, maar geen brandend achterlicht! Hierbij een tip van Formule1start.nl, er is een goed merk achterlicht te koop. Even naar de webshop – www.radex.it. Graag gedaan…..

 

GP van Australië
Een ijzersterke Leclerc in de Ferrari wint de GP van Australië, en Verstappen noteerde zijn tweede uitvalbeurt in drie races. Maar ik wil even terug naar de vooravond van deze GP. In de langste coureursbriefing ooit volgens Hamilton, ging het o.a. over onderbroeken. De FIA wil dat alle coureurs een brandwerende lange onderbroek gaan dragen onder de raceoveral. Het lokte Pierre Gasly tot de volgende uitspraak. 'Als de FIA mijn reet willen checken, dan doen ze dat toch lekker.' Gevalletje van onderbroekenlol?

 

Italië, Emilia Romagna
Een maximale score voor Verstappen op Imola, een geweldig resultaat. Maar het grote nieuws was dat het circuit Imola uit handen van de FIA de 3 sterren milieuprijs kreeg. De vele zonnepanelen en het wegwerpplastic was in de ogen van de FIA een prachtig voorbeeld van hoe om te gaan met het milieu. Wat vooral aangenaam was voor het milieu waren de straaljagers, die meermaals voor aanvang van de GP laag over vlogen om de Italiaanse driekleur uit te stoten. Vlogen die straaljagers soms op zonne-energie?

 

GP van Miami
Aan elke vinger een platina ring, drie horloges en gouden kettingen om de nek. Lewis Hamilton vind sieraden nu eenmaal mooi om te dragen. Verder heeft hij piercings. De FIA heeft besloten dat de coureurs vanaf heden geen sierraden en/of piercings meer mogen dragen in de bolide. Hamilton heeft er veel moeite mee, vooral wat zijn piercings betreft. Er zijn er namelijk twee die erg moeilijk zijn te verwijderen. De ene in zijn neus en de ander op een bijzondere plek die hij niet wil noemen. Die laatst he, wie gaat controleren of die is verwijderd?

 

GP van Spanje
Rapper Drake is een wereldster in de hiphop muziek. Wat dat te maken heeft met de F1? Eigenlijk niets, was het niet dat Drake graag een gokje mag wagen. Drake zette ruim 236.000 Dollar in op een zege voor Charles Leclerc in de GP van Spanje. Lange tijd leek de winst voor het grijpen voor Drake, totdat de motor van de Ferrari er de brui aan gaf. Pech voor Leclerc, die Verstappen de winst zag pakken. Pech ook voor Drake, weg ingelegde Dollars. Ach, voor de 35-Jarige rapper is dat te overzien, zijn vermogen wordt geschat op zo’n 150 Miljoen Dollar.

 

GP van Monaco
Regen brengt spektakel in Monaco en Sergio Perez zegeviert, Sainz tweede, Verstappen derde en Leclerc vierde. Toch was het wachten of dit wel uiteindelijk de uitslag was. Ferrari diende protest in omdat zowel Verstappen als Perez bij het verlaten van de pitstraat over de invoeglijn waren gereden. Het protest van Mattia Binotto werd afgewezen. De Ferrari teambaas zei dat het niet ging om Red Bull een oor aan te naaien, maar ter verduidelijking van deze regel. Zou hij dit ook hebben gedaan als het zijn Leclerc of Sainz waren geweest?

 

GP van Azerbeidzjan
Overtuigende winst van Verstappen, das mooi! Minder mooi is dat het fenomeen porpoising het gesprek van de dag werd. Vooral door toedoen van Lewis Hamilton, die zich als een oude man uit zijn auto wist te hijsen na de race, en daarna nog tijden met rugpijn rondliep. Mercedes baas Toto Wolff beklaagde zich over het stuiteren van de auto en wil dat de FIA maatregelen gaat treffen. De FIA gaat de klacht nu onder de loep nemen. Tip: Als alle teams nu hun rijhoogte aanpassen, dan is dit opgelost en Mercedes tevreden. Unglaublich!!

 

GP van Canada
In Canada haalde Verstappen zijn 26ste overwinning in zijn carrière. In 17 landen kwam Verstappen als eerste over de finish. Op de kalender van 2022 staan vijf landen waar Verstappen nog niet de winst wist te pakken en dat zijn Australië, Bahrein, Hongarije, Singapore en Japan. De eerste twee zijn al gereden, helaas opnieuw zonder winst voor Verstappen. Blijven er dus nog drie over waar hij zijn eerste zege kan behalen in zijn loopbaan. Ach, leuk voor de statistieken maar....het zal stiekem wel fijn zijn als hij dit jaar daar wel voor het eerst weet te winnen!

 

GP van Engeland
De eerste winst in een GP voor Carlos Sainz, de enorme crash van Guanyu Zhou, de pech van Verstappen en dan nog Charles Leclerc. Die laatste uitte zijn ongenoegen over hoe de race was verlopen over de boordradio tijdens en direct na de race. Ik had moeten winnen aldus Leclerc, die als vierde finishte. Na afloop nam Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, Leclerc even apart. Het wijzende vingertje van Binotto deed veel vragen oproepen in de Media. Leclerc deed het voorkomen alsof het een opbeurend vingertje was, maar wij weten wel beter, toch?

 

GP van Oostenrijk
Een verdiende overwinning van Charles Leclerc op de Red Bull Ring, met Verstappen als tweede en Hamilton als derde. Na afloop van de GP van Oostenrijk kregen we zoals altijd de podiumceremonie en daarbij ging de F1 op hilarische wijze in de fout. In beeld verscheen: 1. Sergio Perez 2. Carlos Sainz 3. Max Verstappen. De regisseur merkte al vlug dat er iets mis was en direct werd het uit beeld gehaald. Echter bij Red Bull wisten ze hiervan snel een schermafdruk te maken en werd deze op twitter gezet met als commentaar: Welk jaar is dit?

 

GP van Frankrijk
Na de crash van Leclerc kon Verstappen weer een overwinning bijschrijven aan zijn imposante carrière. Het was alweer de zevende zege dit seizoen voor onze landgenoot. Met nog 10 races te gaan bedraagt de voorsprong van Verstappen nu al 63 punten op Leclerc. Zijn maatje Lando Norris zag het allemaal aan en schreef op Instagram: 'Wow, al 27 overwinningen verdeeld over ons na vandaag!' Norris gaf hiermee opnieuw aan dat hij over een heerlijke dosis humor beschikt, want zelf wist hij namelijk nog geen enkele race te winnen in de F1.

 

GP van Hongarije
Leclerc: ”Hadden ze bij mij niet de harde banden eronder gezet, dan had ik zeker gewonnen”. Hamilton: “Had ik geen pech gehad met mijn DRS tijdens de kwalificatie, dan had ik zeker meegedaan om de winst”. Perez: “De auto voelde goed, er had misschien meer in gezeten”. Sainz: “Langzame pitstops hebben mij het podium gekost”. Russel: “ Verstappen was gewoon te snel voor ons”. Die laatste zoekt geen excuses maar is realistisch. En Max Verstappen dan: “Heerlijke race, tijdens de zomerstop kijken waar we kunnen verbeteren”. I love it….