Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 
Bottas opmerkelijk 2019

Australië
Valtteri Bottas deed via de boordradio, na zijn zege in de GP van Australië, een opvallende uitspraak. Licht geëmotioneerd sprak de Fin de volgende woorden: "To whom it may concern, fuck you". Veel F1 volgers konden zijn uitspraak niet echt waarderen. Inmiddels heeft Bottas opheldering gegeven: "Het gebeurde spontaan. Dat is alles”. Nou ja, ik denk dat hij zijn criticasters de mond wilde snoeren na zijn matige seizoen 2018. We zijn nu wel benieuw wat Valtteri er uit gaat gooien na zijn eventuele volgende overwinning….

 

 
Albon opmerkelijk 2019

Bahrein
Toro Rosso coureur Alexander Albon behaalde zijn eerste punten. Maar verrassenderwijs maakte een moment even na de start meer indruk op Albon. Bij het uitkomen van bocht 3 leek het alsof er een vuurbal recht op hem af kwam, en hij werd erdoor verrast. Albon: "Het was ontzettend heet. Je voelde de hitte. Ik dacht: 'Wow, ik moet hier weg'. Volgens mij verloor ik daardoor een positie want ik probeerde alle vonken te ontwijken." De vonkenexplosie waren afkomstig van de auto van Lance Stroll.

 

 

China
Valtteri Bottas finishte als tweede in de GP van China achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Bottas vertrok van Pole, maar verloor in de eerste meters zijn positie, en volgens hem de race, aan Hamilton. “Het is jammer van die start. Ik kreeg wat wielspin toen ik over de witte lijn ging, de start-finishlijn dus, die direct voorbij mijn startpositie lag, dus ik raakte hem daar even kwijt." Voor de volgende races dit seizoen is de ‘Polesitter’ dus gewaarschuwd – pas op de wite lijn  = GLAD!.