Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

Australië
Valtteri Bottas deed via de boordradio, na zijn zege in de GP van Australië, een opvallende uitspraak. Licht geëmotioneerd sprak de Fin de volgende woorden: "To whom it may concern, fuck you". Veel F1 volgers konden zijn uitspraak niet echt waarderen. Inmiddels heeft Bottas opheldering gegeven: "Het gebeurde spontaan. Dat is alles”. Nou ja, ik denk dat hij zijn criticasters de mond wilde snoeren na zijn matige seizoen 2018. We zijn nu wel benieuw wat Valtteri er uit gaat gooien na zijn eventuele volgende overwinning….

 

Bahrein
Toro Rosso coureur Alexander Albon behaalde zijn eerste punten. Maar verrassenderwijs maakte een moment even na de start meer indruk op Albon. Bij het uitkomen van bocht 3 leek het alsof er een vuurbal recht op hem af kwam, en hij werd erdoor verrast. Albon: "Het was ontzettend heet. Je voelde de hitte. Ik dacht: 'Wow, ik moet hier weg'. Volgens mij verloor ik daardoor een positie want ik probeerde alle vonken te ontwijken." De vonkenexplosie waren afkomstig van de auto van Lance Stroll.

 

China
Valtteri Bottas finishte als tweede in de GP van China achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Bottas vertrok van Pole, maar verloor in de eerste meters zijn positie, en volgens hem de race, aan Hamilton. “Het is jammer van die start. Ik kreeg wat wielspin toen ik over de witte lijn ging, de start-finishlijn dus, die direct voorbij mijn startpositie lag, dus ik raakte hem daar even kwijt." Voor de volgende races dit seizoen is de ‘Polesitter’ dus gewaarschuwd – pas op de wite lijn  = GLAD!.

 

Azerbeidzjan
In ronde 32 blokkeerde Ricciardo zijn wielen in de GP van Azerbeidzjan waardoor hij rechtdoor schoot. Kvyat had geen andere keuze dan eveneens rechtuit te sturen. Ricciardo zette zijn wagen vervolgens in zijn achteruit en botste in de zijkant van de achter hem staande Toro Rosso. Beide coureurs moesten even later opgeven in de pits als gevolg van de schade. Ricciardo was even vergeten in zijn spiegels te kijken, een domme fout gaf hij toe. Conclusie van de Australiër: “Dit was niet cool."

 
Haas F1

Spanje
Teambaas Gunther Steiner van Haas moest even optreden na afloop van de race in Spanje. Magnussen en Grosjean kwamen in de slotfase van de Spaanse GP met elkaar in aanraking. Beide kemphanen gaven elkaar de schuld van dit voorval. Na het gesprek melde Steiner dat de kou uit de lucht is. “Ik heb ze gezegd dat ik hier niet tot middernacht ga kijken wiens fout het was, punt uit”. O ja, Steiner wilde ook dit even kwijt: “Kan ik echter beloven dat ze het niet meer zullen doen? Nee."

 

 

Monaco
Sergio Perez, coureur van Racing Point, kon twee marshalls maar net ontwijken toen hij na zijn pitstop het circuit weer opreed. Ze waren bezig restanten rubber op te ruimen van de kapotgereden achterband van de Ferrari van Charles Leclerc. "Wat was er aan de hand met die twee marshalls? Ik heb ze bijna doodgereden", riep de geschrokken Pérez meteen na het incident door de boordradio. "Ik remde abrupt en kon precies tussen de twee mannen door manoeuvreren". Gelukkig bleef het bij ‘bijna’ dankzij Perez zijn reactievermogen.

 

 

Canada
Na afloop van de race ging het voornamelijk over de tijdpenalty van Vettel. Toch was Haas ook aanwezig met een opmerkelijk moment over de boordradio. Kevin Magnussen was behoorlijk aan het mopperen over zijn bolide. Volgens hem was het de slechtste auto waarin hij ooit had gereden. Zijn raceengineer snauwde terug waarop teambaas Gunter Steiner ingreep naar Magnussen toe: “Voor ons in het ook niet leuk, genoeg is genoeg.” Het werd daarna akelig stil bij Magnussen.