Formule1start.nl
Formule1 - Formule1start
 

 
    Racekalender 2019    
    Race 01   - 17 Maart    - GP van Australië    - Melbourne
    Race 02   - 31 Maart    - GP van Bahrein    - Sakhir
    Race 03   - 14 April    - GP van China    - Shanghai
    Race 04   - 28 April    - GP van Azerbeidzjan    - Baku
    Race 05   - 12 Mei    - GP van Spanje    - Barcelona
    Race 06   - 26 Mei    - GP van Monaco    - Monaco
    Race 07   - 09 Juni    - GP van Canada    - Montreal
    Race 08   - 23 Juni    - GP van Frankrijk    - Le Castellet
    Race 09   - 30 Juni    - GP van Oostenrijk    - Spielberg
    Race 10   - 14 Juli    - GP van Engeland    - Silverstone
    Race 11   - 28 Juli    - GP van Duitsland    - Hockenheim
    Race 12   - 04 Aug    - GP van Hongarije    - Boedapest
    Race 13   - 01 Sept    - GP van België    - Spa
    Race 14   - 08 Sept    - GP van Italië    - Monza
    Race 15   - 22 Sept    - GP van Singapore     - Singapore
    Race 16   - 29 Sept    - GP van Rusland    - Sochi
    Race 17   - 13 Okt    - GP van Japan    - Suzuka
    Race 18   - 27 Okt    - GP van Mexico    - Mexico Stad
    Race 19   - 03 Nov    - GP van Amerika    - Austin
    Race 20   - 17 Nov    - GP van Brazilië    - Sao Paulo
    Race 21   - 01 Dec    - GP van Abu Dhabi    - Yas Marina
 

 

Teams & Coureurs 2019

 

 

Per 2019 verandert de naamgeving van de compounds. Ze zullen dan alleen nog maar met codes aangeduid worden en elke race krijgt de zachtste compound de kleur rood, de middelste compound heeft de gele opdruk en de hardste wit. De code geeft alsnog aan welke compound het werkelijk is. Op een rijtje ziet dat er, met de 2018-namen erbij, als volgt uit: 

C1: 'Hard'
C2: 'Medium'
C3: 'Soft'
C4: 'Ultrasoft'
C5: 'Hypersoft'

 

 

Wintertests
Er zal in de voorbereiding op het seizoen 2019 opnieuw gereden worden op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Het zal hier opnieuw gaan om twee vierdaagse-testen. De eerste testdagen zullen plaatsvinden tussen 18 en 21 februari, terwijl de tweede cyclus zal lopen van 26 februari tot en met 1 maart....bron

 

Algemeen

 • Een verhoging van de brandstoftoeslag voor wedstrijden van 105 tot 110 kg. Hierdoor kunnen bestuurders de motor te allen tijde op vol vermogen gebruiken.
 • Het gewicht van de bestuurder wordt nu apart van de auto beschouwd, wat betekent dat zwaardere bestuurders niet langer worden benadeeld.
 • Bestuurders moeten biometrische handschoenen dragen om de veiligheid te vergroten en medische hulp te vergemakkelijken.
 • Helmen worden aangepast. De reglementen houden onder meer in dat het vizier tien millimeter lager wordt. Dit zou de veiligheid bij rondvliegende brokstukken vergroten. De buitenkant van de helmen is gemaakt van samengesteld materiaal dat verdrukking en penetratie voorkomt
 • Pirelli heeft bevestigd dat de banden vanaf volgend seizoen in drie verschillende kleuren (wit, geel en rood) te herkennen zijn. Zo moet het voor de fans eenvoudiger worden om te volgen welke banden coureurs gebruiken.

Nieuwe aerodynamica

 • Voorvleugels worden eenvoudiger. De vleugeltjes bovenop de vleugels worden verwijderd en de endplates worden sterk vereenvoudigd.
 • De voorvleugels woorden in zijn geheel 200 mm breder en hebben minder lagen.
 • Onder de voorvleugels zijn aan beide kanten nog maar twee lucht geleidende strips toegestaan.
 • Het is de teams niet meer toegestaan om de luchthappers van de remmen te voorzien van aerodynamische vleugeltjes. Daarnaast wordt het principe van aangeblazen lucht door wielassen verboden.
 • De bargeboard worden met 150 mm verlaagd en worden 100 mm verder naar voren geplaatst. Dit om de bargeboards minder bepalend te maken in het gehele aerodynamische concept van de auto.
 • De endplates van de achtervleugel mogen niet meer worden voorzien van horizontale sleuven, om de druk aan de binnenzijde gelijk te houden aan de druk aan de buitenzijde van de endplates.
 • De opening van het DRS-systeem wordt vergroot van 65 mm naar 85 mm. Samen met de toegenomen breedte en hoogte van de vleugels zorgt dat voor een groter effect van het DRS-systeem. Mogelijk wordt in combinatie daarmee de lengte van enkele DRS-zones op sommige circuits aangepast.
 • Hogere achtervleugels zorgen ervoor dat de airflow achter de vleugel hoger de lucht in wordt gestuurd, waardoor meer energie verloren gaat in de vrije ruimte en de achteropkomende auto's er minder last van ondervinden.